Tanja Vrbat i Branko Ružić Ladonjinog načelnika Rajka nagovaraju da uđe u SDP

0
Mladen Rajko na Sajmu pršuta u Tinjanu
Mladen Rajko na Sajmu pršuta u Tinjanu

Nakon što su nezavisnog Vilija Bassanesea, gradonačelnika Umaga, pridobili za ulazak u njihovu stranku, istarski SDP-ovci stranačke iskaznice nude i drugim istarskim nezavisnim načelnicima, naročito onima čije su se liste svojevremeno pridružile udruzi Ladonja.

Istarski.hr tako doznaje da je saborska zastupnica SDP-a Tanja Vrbat 6. travnja s tim ciljem bila kod Mladena Rajka, načelnika Općine Tinjan. Zanimljivo je da je u Tinjanu s njom bio Branko Ružić, bivši IDS-ov saborski zastupnik i dugogodišnji načelnik Općine Pićan.

Ružić je 2008. godine izbačen iz IDS-a, a na lokalnim izborima 2009. godine kandidirao se s vlastitom nezavisnom listom. Njegova bliskost sa SDP-om datira još iz tog vremena, pa su čak postojale kombinacije da Ružić u Pićnu bude nositelj liste SDP-a. No, tome se tada protivio vrh istarskog SDP-a, ponajviše županijski tajnik Vedran Grubišić, pa SDP u Općini Pićan nije ni formirao izbornu listu, a Ružić se kandidirao kao nezavisni.

No, Ružić je i dalje ostao blizak sa SDP-om, a veza s vrhom stranke mu je novi ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, njegov dugogodišnji prijatelj.

Na pitanje je li istina da je s Tanjom Vrbat nagovarao Rajka na ulazak u SDP, Ružić nam je rekao da je istina da je 6. travnja bio kod načelnika Općine Tinjan, ali zbog EU fondova, čime se u zadnje vrijeme bavi. No, iz nekih drugih izvora smo doznali da se u uredu načelnika Tinjana najviše razgovaralo o SDP-u. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa