Slovenska obitelj u gumenjaku umalo stradala u oluji

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Djelatnici Postaje pomorske policije Pula 10. kolovoza ponovno su pokazali kako je primarna zadaća policije brinuti o sigurnosti građana i turista koji borave u našoj zemlji. Naime, policija je u 11.09 sati zaprimila dojavu slovenskog državljanina da se sa suprugom i djetetom nalazi na plovilu kod otoka Figarola u akvatoriju Rovinja te da im se pokvario motor. Budući da je zbog lošeg vremena, odnosno nevere praćene jakim vjetrom i kišom, prijetila opasnost od prevrtanja plovila i njegovog nošenja na otvoreno more, policajci su se odmah uputili prema mjestu događaja.

Četveročlana  posada, s kojom se u to vrijeme nalazio i slovenski policijski službenik Robert Goncz, pristigla je na mjesto dojave s ophodnim plovilom P-201 ''Pazin'' za svega nekoliko minuta te su nedaleko otoka Figarola zatekli gumeni čamac kako nošen jakim vjetrom pluta bez pogona prema otvorenom moru. U čamcu su se nalazili 45-godišnjak, 43-godišnjakinja i dijete, koji su bili u vidno uznemirenom stanju, no bez ozljeda. Policijski službenici ukrcali su ih na službeno plovilo i prevezli do kampa na području Rovinja, gdje se slovenska obitelj nalazi na odmoru.

Zahvaljujući profesionalnosti i brzoj reakciji policijskih službenika, izbjegnuta je mogućnost tragedije, a spašenoj obitelji svakako je utjehu donijela i činjenica da se na policijskom plovilu, koje ih je spasilo, nalazio i njihov sunarodnjak, slovenski policijski službenik koji u okviru projekta ''Sigurna turistička sezona'' ovog ljeta boravi u Istri i pomaže hrvatskim kolegama brinuti o sigurnosti građana te domaćih i stranih gostiju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa