Grad Pula objavio drugi G4 Izvještaj o održivosti

0
Slavoluk i pulska gradska palača na Forumu
Slavoluk i pulska gradska palača na Forumu

Kao članica renomirane međunarodne inicijative The United Nations Global Compact, Grad Pula 1. kolovoza na svojim je internetskim strancima službeno objavila drugi Izvještaj o održivosti G4 koji pomaže organizacijama u postavljanju ciljeva, mjerenju učinka i uvođenju promjena s ciljem povećanja održivosti poslovanja i u kojemu je naveden postignut napredak u odnosu na prvo izvješće iz 2014. godine.

Naime, međunarodno dogovoreni podaci i mjerila u izvještaju G4 omogućavaju da informacije sadržane u izvještajima o održivosti postanu dostupne i usporedive svima, pružajući dionicima kvalitetne informacije za donošenje odluka. Izvještaj o održivosti pruža podatke o utjecajima organizacije na okoliš, društvo i ekonomiju. Na taj način izvještavanje o održivosti pretvara apstraktna pitanja u razumljiva i konkretna, čime pomaže u razumijevanju i upravljanju učincima razvoja održivosti na poslovanje i strategiju organizacije. Izvještaj o održivosti kojeg je Grad Pula 1. kolovoza objavio i na web stranicama UN Global Compacta izrađuje se po G4 smjernicama koje se periodički revidiraju u cilju pružanja najboljih i aktualnih smjernica za učinkovito izvještavanje o održivosti.

G4 nudi svjetski značajan okvir kao potporu standardiziranom pristupu izvještavanju, čime pridonosi razini transparentnosti i dosljednosti koja je potrebna da bi informacije bile korisne i vjerodostojne za tržište i društvo. Zahvaljujući prepoznavanju i prihvaćanju vrijednosti društveno odgovornog poslovanja i uvođenju sustava upravljanja društvenom odgovornošću prema normi IQNet SR, Grad Pula je 2014. godine postao prvi grad u Hrvatskoj koji u poslovanje uprave ugrađuje odgovornost prema okolišu i ulaganje u zaposlenike, povećavajući zadovoljstvo korisnika i smanjujući troškove poslovanja. To je Gradu Puli omogućilo pristupanje renomiranoj međunarodnoj inicijativi The United Nations Global Compact koja okuplja preko preko 12 tisuća potpisnika iz 145 zemalja svijeta, a temelji se na deset osnovnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa