Pazinska fešta Rim: Jole, jazz i mnogo sporta u iduća dva vikenda

0
Jole - zvijezda večeri
Jole - zvijezda večeri

U Maloj vijećnici Grada Pazina 27. srpnja održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program obilježavanja tradicionalnog blagdana Rim. Koncelebrirana sveta misa u vrtu Franjevačkog samostana održava se na sam blagdan Rim 2. kolovoza u 10 sati, dok će se zabavni program za građanstvo održati prvu subotu nakon blagdana, 6. kolovoza. Uoči glavne manifestacije u pazinskim mjesnim odborima održavaju se dva dugovječna kulturna programa.

U Zabrežanima se 31. srpnja održava dvadeseti susret harmonikaša „Armonike u polju“ koji počinje oko 19 sati, a ranije, već oko 14 sati započinje turnir u pljočkanju. Tradicionalno uoči Dana domovinske zahvalnosti, 4. kolovoza u Trvižu se održava 15. večer Hrvatskih klapa koju organizira udruga Hrvatsko katoličko mladenačko društvo „Seljačka sloga - Trviž 1911“. Kulturno zabavni program proslave započinje 6. kolovoza na glavnom gradskom trgu u 19 sati koncertom Limene glazbe Pazin i njihovih gostiju - Limene glazbe Labin i Pazinskih mažoretkinja. Nadalje, u sklopu programa svoj nastup imat će mladi pjevači s festivala Malog i velikog mikrofona koji na pozornicu dolaze u 20 sati a nakon kojih zabavu preuzimaju Top of the pops band koji će se cijelu noć izmjenjivati sa glavnim izvođačem večeri. Jole kao zvijezda večeri zabavljat će okupljene od 23 sata.

Za one koje vole drukčiji vid glazbe i zabave u Ulici Franine i Jurine (uz ured turističke zajednice), Udruga Glazbena fabrika organizira treći u nizu koncerata u sklopu glazbenog projekta Mandolato boardwalk. O vrhunskim glazbenicima okupljenima u Oridano Gypsy Jazz Band koji će nastupiti u 21.30 sati dovoljno govori osvojeno prvo mjesto na Međunarodnom natječaju za jazz bendove i to već u prvoj godini od osnutka banda. Predviđeno trajanje programa ove godine je čak do 5 sati ujutro do kada će i ugostiteljskim objektima u Pazinu biti odobreno radno vrijeme. Zabavni program na trgu pratit će i bogata ugostiteljska ponuda, te posebna ponuda za djecu.

Kao i prethodnih godina na Rim dolazi mali lunapark i naprave za zabavu najmlađih koji će biti smješteni na parkiralište uz glavni gradski trg. Također, brojni Pazinski ugostitelji organiziraju zasebne sadržaje u svojim objektima čime dodatno upotpunjuju ponudu i osiguravaju za zabavu za sve ukuse i dobi. Armando Lušetić predstavio je sportski program koji započinje već 30. srpnja natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak na barama u Cerovlju. Na terenima Istarskih cesta u Rogovićima 4. kolovoza odigrat će se Revijalni malonogometni turnir. U subotu 6. kolovoza u školsko-gradskoj sportskoj dvorani u 10 sati započinje stolnoteniski turnir, a u 18 sati na košarkaškom igralištu započinje street basket. U periodu od 4. do 6. kolovoza održat će se Malonogometni humanitarni turnir, na igralištu kraj škole.

Kvalifikacije će se održati 4. i 5. kolovoza oko 18 sati, dok će se finale odigrati 6. kolovoza. Međunarodni boćarski turnir u parovima (muški i ženski) – Velika nagrada Pazina Kompakt kup održat će se u Boćarskom centru Aleksandar Anzur u Pazinu 6. i 7. kolovoza od 10 sati. Ranka Šepić upoznala je prisutne sa posebnom regulacijom prometa. Za sav promet zatvorit će se ulice: Trg Slobode, ulica 25. rujna, ulica Dinka Trinajstića i ulica Narodnog doma (ulice uz Erste banku, Pasaj i poštu) s preusmjerenjem u ulicu Joakima Rakovca (ili na parkiralište na stadionu). Ograničeno kretanje isključivo za stanare i interventna vozila bit će na snazi u večernjim i noćnim satima na Trgu Kristijana Ladavca (iza tržnice) te u starom gradu u ulici Prilaz kaštelu (od Starog trga do kaštela).

Parkiralište za posjetitelje će biti osigurano na više lokacija: parkiralište uz stanicu za tehnički pregled, u Šetalištu Pazinske gimnazije koji će uz posebnu regulaciju biti otvoren za promet, na stadionu i iza nove dvorane. Uz ova parkirališta podsjećamo posjetitelje na mogućnost parkiranja na rubnim zonama kao što je parkiralište ispred Lidl-a i parkiralište u kompleksu bivše vojarne (iza INA-ine benzinske stanice).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa