Zašto su se razišli Kajin i Istarski demokrati?

0
Damir Kajin i Branko Ružić
Damir Kajin i Branko Ružić

Raspuštanje porečkog ogranka Istarskih demokrata te (ne)izlazak stranke na iduće parlamentarne izbore neke su od tema na kojima su se razišli bivši predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin i generalni tajnik stranke Branko Ružić. Podsjetimo, Kajin je podnio ostavku na mjesto Istarskih demokrata, stranke koju je osnovao nakon razlaza s IDS-om, a 12. srpnja Savjet stranke ju je i prihvatio. O tome je vijest objavljena ovog vikenda.

"Radi se o ostavci koja datira još od vremena lanjskih parlamentarnih izbora, kada nismo postigli zadovoljavajuće rezultate, a koja je sad i formalno prihvaćena", rekao nam je Ružić. Osim toga, točka razlaza bila je i porečka podružnica, koja je, dodajmo, inače bila prva i najjača.

"Kajin nije bio za raspuštanje te podružnice, ali mi smo odlučili suprotno. Isto tako, on je bio za to da se kandidiramo na idućim prijevremenim izborima za Sabor, a mi smo smatrali da nam prioritet moraju biti lokalni izbori 2017. godine", kazao je Ružić te dodao da konačna odluka o tome ipak nije donijeta, već se prethodno namjeravaju održati izbori u stranci, odnosno obaviti pomlađivanje vodstva. Napomenuo je i da će vjerojatno Damir Kajin na parlamentarne izbori izaći kao nezavisni kandidat.

Upitan za razloge ostavke, sam Damir Kajin 25. srpnja rekao nam je da pročitamo njegov facebook status. U njemu je pak naveo svoje odranije poznate kritike IDS-a i SDP-a, svoje zalaganje za opstanak raznih istarskih tvrtki, antifašističke vrijednosti a spominje i slučajeve preprodaje zemljišta. "Meni mandat ne treba, ali ako budem išao u izbore, ići ćemo s nezavisnom listom i 14 poštenih ljudi - čistih ruku, čistog nosa i čistog obraza", zaključio je bivši predsjednik Istarskih demokrata. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa