Flego i Miletić obišli obnovljene zgrade Doma za starije osobe Alfredo Štiglić

0
Župan Valter Flego i gradonačelnik Boris Miletić u obilasku Doma za starije
Župan Valter Flego i gradonačelnik Boris Miletić u obilasku Doma za starije

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić sa suradnicima obišli su 18. srpnja objekte Doma za starije osobe „Alfredo Štiglić“ Pula, Odjel dislociranog objekta Depandanse i glavnu zgradu Doma, koje su u fazi obnove u sklopu projekta Izgradnje i dogradnje domova za starije osobe. Sam projekt obuhvaća dvije kapitalne investicije, odnosno samu dogradnju glavne zgrade Doma, u Krležinoj ulici, te energetsku obnovu zgrade Doma i Depandanse (Mažuranićeva ulica).

Trenutno je u završnoj fazi energetska obnova dviju zgrada, realizirana sredstvima Istarske županije (60 posto) i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (40 posto). Vrijednost investicija iznosi 3.136.639,38 kuna. Župan Flego izrazio je zadovoljstvo tijekom radova na Domu Alfredo Štiglić, kojima se podiže kvaliteta i standard smještaja te smanjuje potrošnja energenata, odnosno emisije plinova u atmosferu. Također, očekuju se uštede od 30 posto na troškovima poslovanja Doma.

„Istarska županija planira izdvojiti 22 milijuna kuna, kroz tri godine, za projekt dogradnje i uređenja domove za starije osobe u Raši, Rovinju, Novigradu i Puli, s ciljem unapređenja društvenog standarda, posebice onog osoba treće životne dobi“, podsjetio je župan Flego koji kaže kako će se cjelokupnim projektom značajno doprinijeti unaprjeđenju kvalitete skrbi za starije osobe na području Istarske županije.

Svoje zadovoljstvo i zahvalnost izrazila je i ravnateljica Doma Vesna Grubišić-Juhas napomenuvši da se radi o trećem projektu u zadnjih pet godina, koji financiraju Županija i Fond. Sama dogradnja Doma predviđa dodatne četiri etaže iznad sadašnjeg stacionara, u Krležinoj ulici, čime bi se otvorila mogućnost smještaja za 70 novih korisnika.

Do sada je ishođena lokacijska dozvola, izrađen je glavni projekt, prikupljene su potrebne suglasnosti, te je predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Po dobivanju dozvole pristupit će se javnoj nabavi usluga izrade izvedbene dokumentacije.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa