Španjolka putuje Istrom na konjskoj zaprezi s troje djece, kozom i kokošima

0
Neobična putnica u svom pokretnom domu
Neobična putnica u svom pokretnom domu

Mještane Oriča kraj Sv. Katarine na Pićanštini prije nekoliko dana zaintrigirao je i razveselio neobičan prizor - mlađe ženske osobe koja s troje djece putuje na konjskoj zaprezi na koju je prikačena drvena kućica. Neobična putnica, za koju se ispostavilo da je Španjolka koja natuca talijanski i hrvatski, zamolila je mještane da joj daju vodu da se umije te omoguće da predahne na livadi, što su joj oni drage volje pružili.

Neobična gošća putuje s troje djece, stare oko deset, sedam i pet godina, a ima i tri konja, kozu i nekoliko desetaka kokoši smještenih u prostoru ispod zaprege. Zapregu su vukla dva, kako su nam rekli, dobro uhranjena konja, a na trećem je u pozadini jahala djevojčica. Oni koji su popričali s ovom putnicom, koja ih je podsjetila na nekoć popularan bend Kelly Family, rekli su da već oko pet godina putuje po Europi, da namjerava posjetiti farmu Hele Liverić u Šumberu, koju je u travnju pohodio i Tomislav Karamarko s izraelskom i američkom veleposlanicom, te da planira boraviti u Rovinju.

Da je posjetila Istru prije nekoliko desetljeća, vjerojatno bi manje upadala u oči sa svojim četveronožnim pogonom, a ovako donijela je pravi povijesni ugođaj na istarske ceste. (Kristian Stepčić Reisman)

Predah na livadi
Predah na livadi

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa