Ruskinja i ortak prijavljeni za gospodarski kriminal

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija utvrdila sumnju da su 55-godišnja Ruskinja i 55-godišnjak počinili kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju. Za isto kazneno djelo, sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, tereti se i pravna osoba iz Medulina. Muškarca i ženu sumnjiči se da su bili u poslovnom odnosu s pravnom osobom iz Pule te da su, kao ovlašteni za zastupanje pravne osobe iz Medulina, nastojali izbjeći plaćanje računa koji su trebali uslijediti.

Stoga su, držeći u uvjerenju odgovornu osobu trgovačkog društva iz Pule da će platiti račune kao i ranije, naveli odgovornu osobu da s 55-godišnjakinjom, u svojstvu fiktivnog direktora pravne osobe iz Medulina, 19. ožujka 2013. godine, zaključi raskid ugovora o izvođenju radova zbog promjene osnivača pravne osobe iz Medulina. Navedenim ugovorom bilo je dogovoreno da će pravna osoba iz Medulina u dogovorenom roku platiti sve izvedene radove, što se nikada nije realiziralo te je time trgovačko društvo iz Pule oštećeno za više desetaka tisuća kuna.

Na taj je način 55-godišnjak nastojao izbjeći odgovornost u svojstvu ovlaštene osobe za zastupanje pravne osobe iz Medulina, iako je pravnom osobom upravljao i nakon što više nije formalno bio osoba ovlaštena za zastupanje pravne osobe. Protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa