Potjera u Umagu: Vozač Audija bježao, pa napao policajku

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Umaška je policija utvrdila sumnju da je 47-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi, obijesna vožnja u cestovnom prometu i krivotvorenje isprave. Naime, 26. lipnja oko 2.50 sati, policijska ophodnja je u Ulici Joakima Rakovca u Umagu uočila automobil Audi 80, s prekrivenim registarskim oznakama te su se policajci uputili za vozilom, pokušavajući ga zaustaviti.

Vozač, za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi o 47-godišnjaku, se nastavio kretati, pri čemu je počinio više prometnih prekršaja, ugrožavajući druge sudionike u prometu, a u nekoliko navrata pokušao je s ceste izgurati i službeno vozilo. Prilikom potjere, 47-godišnjak je Audijem udario u službeno vozilo i oštetio ga, a potom se zaustavio u naselju Markovac. Nakon izlaska iz vozila, 47-godišnjak je nogom udario u vrata službenog vozila, onemogućivši izlazak policajcu, a potom je fizički napao njegovu kolegicu, uhvativši ju rukama za kosu i vrat, a potom i nadlaktice, trgajući joj službenu majicu.

Policajci su uspjeli svladati 47-godišnjaka te su nad njim primijenili sredstva prisile i priveli ga u policijsku postaju. Obavljenim alkotestiranjem, utvrđeno je da je 47-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 1.59 promila te da je upravljao automobilom, kojem je isteklo važenje prometne dozvole, s nepripadajućim registarskim oznakama. U događaju su lakše ozlijeđeni policajac i policajka, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 26. lipnja u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa