Franko Buda izabran za predsjednika Istarskog boćarskog saveza

0
Tanja Grubiša i Franko Buda
Tanja Grubiša i Franko Buda

Na nedavno održanoj redovnoj izbornoj sjednici Skupštine Istarskog boćarskog saveza u porečkom Domu obrtnika tradicionalno je održano i svečano proglašenje najboljih pojedinaca i kolektiva za 2015. Tanja Grubiša (BK Labin) izabrana je za najbolju boćaricu. Na Europskog prvenstvu u talijanskom Saluzzu je, zajedno s reprezentativnom kolegicom Ivom Vlahek (Špansko, Zagreb) osvojila naslov europske viceprvakinje u parovoma, dok je na prvenstvima Hrvatske osvojila dvije brončane medalje, u disciplinama pojedinačno klasično i u parovima, zajedno s klupskom kolegicom Anikom Ujčić. Nenad Tadić (BK Istra Poreč) izabran je za najboljeg boćara.

Na Svjetskom prvenstvu u Rijeci je, zajedno s reprezentativnim kolegom Antom Grančićem (Vargon, Rijeka) osvojio naslov svjetskog viceprvaka u parovima, dok se na prvenstvu Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično okitio titulom državnog prvaka. Dajan Jurman (BK Trio Pazin) izabran je za najboljeg mladog boćara, juniora i kadeta. Na prvenstvima Hrvatske osvojio je tri brončane medalje, juniorsku u bližanju i izbijanju u krug, te dvije kadetske u brzinskom izbijanju i parovima zajedno s klupskim kolegom Filipom Matijašićem. Milan Celija, izbornik senioske i mlađeseniorske reprezenacije, te pomoćnik izbornika juniorske reprezentacije Hrvatske, izabran je za najboljeg trenera.

Seniorska reprezentacija koju je vodio na SP-u u Rijeci osvojila je jednu zlatnu i tri srebrne medalje s čime je Hrvatska po vrijednosti osvojenih medalja zauzela 3. mjesto u konkurenciji 34 zemlje. Mlađeseniorska i juniorska reprezentacija su pod vodstvom Celije i Čede Vukelića na SP u marokanskoj Casablanci osvojile po jednu zlatnu i srebrnu, te dvije brončane medalje s čime je Hrvatske po vrijednosti osvojenih medalja zauzela 2. mjesto u konkurenciji 21 zemlje.

BK Istra Poreč je izabrana za najbolji klub. U Prvoj HBL je osvojila 3. mjesto. ŽBK Nova Veruda iz Pule, koja se natječe u Hrvatskoj ženskoj ligi, je dobila posebno priznanje za izniman doprinos razvoju ženskog boćanja u Istarskoj županiji. U izbornom dijelu sjednice na rukovodeće dužnosti IBS-a izabrani su Franko Buda kao predsjednik te Tanja Grubiša kao dopredsjednica. Ostali članovi Izvršnog odbora su Loris Matković, Boris Nadenić, Nereo Fable, Dario Rabar, Davor Sloković te dvojica članova Izvršnog odbora bez prava glasa - Valter Ivančić, predstavnik Zbora trenera IBS-a te Denis Peršić, predstavnik Zbora sudaca IBS-a.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA