Koromačno: Meduza Rovinj najuspješnija u ribolovu s obale

0
Osvajači mealja u Koromačnu
Osvajači mealja u Koromačnu

U organizaciji Saveza za športski ribolov na moru i domaćina Društvo športova na moru Koromačno, u Koromačnu je 5. lipnja održano Prvenstvo Istarske Županije za seniore u ribolovu štapom s obale, koje je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za nastup na Međužupanijskom prvenstvu.

Sudjelovalo je 30 seniora iz 10 klubova, čiji su se članovi kvalificirali na međuopćinskim prvenstvima istočne i zapadne Istre. U pojedinačnoj konkurenciji najviše uspjeha imao je David Pinezić iz Meduze Rovinj, drugo mjesto osvojio je Elvis Jurišević iz Udice Umag, treće je pripalo Alenu Biliću, članu Meduze Rovinj, a četvrto i peto Stefanu Ermanu i Željku Veliću iz novigradskog Ribona i porečkog Zubaca.

Ekipno su Pinezić i Bilić rovinjskoj Meduzi donijeli prvo mjesto, Jurišević je u paru s Matteom Jugovcem osvojio srebrnu medalju za Udicu Umag, a Erman u paru s Martinom Gasparinijem brončanu medalju za Ribon Novigrad.    

Ukupno je ulovljeno 710 riba ukupne težine 31 kilogram i 193 kilogra. Najveći primjerak ulovio je Valter Licul, škarpinu od 442 grama. Pored navedenih klubova sudjelovali su još i Uljanik Pula, Delfin Pula, Marlera Ližnjan, Galeb Raša i Umag Umag. (R.S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa