Osumnjičeni za deset teških krađa po Istri

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pazinska, bujska, porečka i buzetska policija su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom i 41-godišnjakom utvrdili sumnju da su počinili deset kaznenih djela teška krađa, od kojih jednu u pokušaju. Sumnjiči ih se da su 10. listopada 2015. godine, u Katunu Trviškom, provalili u ugostiteljski objekt te otuđili novac i cigarete.

Time su oštetili pravnu osobu s područja Motovuna za više tisuća kuna. Također ih se sumnjiči da su, od 26. travnja do 28. svibnja ove godine, na području Grožnjana provalili u prostorije poduzeća te u aparat za kavu, iz kojih su otuđili novac i cigarete. Time su oštetili pravne osobe iz Buzeta i područja Grožnjana za više stotina kuna. U Trvižu su provalili su u ugostiteljski objekt te otuđili novac i cigarete, oštetivši pravnu osobu s područja Motovuna za više tisuća kuna. Potom su u Žbrlinima provalili u poslovnu zgradu, iz koje su otuđili novac, čime su oštetili pravnu osobu iz Pazina za više tisuća kuna.

U Koparskoj ulici u Bujama su provalili u skladište i otuđili novac i bankovne kartice, oštetivši pravnu osobu iz Buja za nekoliko tisuća kuna. U Višnjanu su pokušali provaliti u mesnicu, iz čije unutrašnjosti nisu ništa otuđili. Potom su u Gambarelićima provalili u ugostiteljski objekt te otuđili novac, čime su oštetili vlasnicu za nekoliko tisuća kuna. Tereti ih se također da su u Buzetu su u Ulici Trg Fontana provalili u četiri poslovna prostora te otuđili novac i veću količinu mobitela, čime su oštetili tri pravne osobe iz Buzeta i 49-godišnjaka za više desetaka tisuća kuna.

Također su u Ulici Ivana Sancina u Buzetu provalili u poslovnu zgradu te otuđili GPS uređaj, čime su oštetili pravnu osobu iz Buzeta za više tisuća kuna. U Svetvinčentu su provalili u trgovinu i otuđili novac i cigarete, oštetivši pravnu osobu iz Lovrana za nekoliko tisuća kuna. Osumnjičeni su u noći s 31. svibnja na 1. lipnja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa