Grad Pula pružio podršku daljnjem razvoju pulskog Sveučilišta

0
Prof. dr. sc. Alfio Barbieri i gradonačelnik Pule Boris Miletić
Prof. dr. sc. Alfio Barbieri i gradonačelnik Pule Boris Miletić

Pulski gradonačelnik Boris Miletić 23. svibnja se u Komunalnoj palači susreo s rektorom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfiom Barbierijem, prorektorom za međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Valterom Boljunčićem, prorektoricom za poslovne odnose i financije prof. dr. sc. Lorenom Mošnja-Škare i ravnateljem Studentskog centra u Puli Miodragom Čerinom. Predstavnici Sveučilišta upoznali su gradonačelnika s razvojnim promišljanjima Sveučilišta i daljnjim razvojnim programima i sastavnicama, te prostornim kapacitetima Sveučilišta.

Gradonačelnik je pohvalio rad Sveučilišta koji inovativno i hrabro, vođeno kvalitetnim kadrom, korača prema novim izazovima današnjeg doba, prati trendove i potrebe i tome prilagođava svoj program i rad.

„Mladi su naša budućnost i vrlo je važno da tijekom školovanja steknu kompetencije i znanje kojim će konkurirati na tržištu rada te doprinijeti razvoju našega grada. Grad Pula kao i uvijek do sada bit će podrška Sveučilištu u svim njihovim razvojnim smjernicama jer u konačnici mladi su ti koji odvažno prihvaćaju izazove, pomiču granice i kreiraju bolju budućnost“, kazao je Miletić.

Sveučilište se svojim projektima aktivno uključuje i prijavljuje na razne programe i mehanizme poput trenutno aktualnog mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja, koji će im omogućiti daljnji studijski razvoj i uvjete za provedbu istih, a grad Pula u tome im pruža punu potporu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa