Nekretnine Purisa na dražbi koncem mjeseca

0
Puris, nekad uspješna pazinska tvrtka
Puris, nekad uspješna pazinska tvrtka

Nekretnine pazinskog Purisa d.d. u stečaju idu na dražbu 25. svibnja, a njihova procijenjena ukupna vrijednosti je nekoliko milijuna eura. Oglas o prodaji objavio je Trgovački sud u Rijeci 9. svibnja u Jutarnjem listu.

Prodaju se farme Barban, Savičenta, Škropeti, Muntrilj, Katun, Srbinjak, Gortanov Brijeg i Ježenj, kao i razna skladišta te pašnjaci, oranice i putevi. Ovo nije prvi pokušaj prodaje Purisovih nekretnina a na onom prošle godine nije prodana niti jedna nekretnina, iako se cijene na gotovo svakoj javnoj dražbi spuste. Taj pazinski i istarski brend otišao je u stečaj 2012., zajedno s dvije tvrtke kćeri koje su poslovale u sastavu grupacije Gavrilović.

Uz poslovanje Purisa mediji su povezivali Hypo banku te poduzetnike Waltera Riedla i Waltera Wolfa. HDZ-ov supetarski načelnik Mario Bratulić bio je operativni direktor Purisa te je u više navrata govorio o nužnosti spriječavanja stečaja te tvrke u kojoj je nekad radilo sedamsto zaposlenika. Također je inicirao osnivanje kriznog stožera za spašavanje Purisa sastavljenog od gradonačelnika Pazina i načelnika okolnih općina. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa