Pulska pomorska policija spasila sedamnaest osoba iz mora

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska pomorska policija 5. je svibnja u pulskom akvatoriju na sedam nautičkih milja od obale spasila sedamnaest osoba koje su skočile u more s brodice koja je počela tonuti. Policija je u 13.34 sati zaprimila dojavu Lučke kapetanije Pula o brodici koja tone i na kojoj se nalazi veći broj osoba.

Brzom intervencijom tročlane posade policijskog ophodnog broda Pazin-P-201, koji su na mjesto havarije stigli u 14.07 sati, spašeno je 15 stranih državljana te voditelj brodice i voditelj ronjenja, oboje hrvatski državljani, koji su zatečeni u moru. Policijski službenici izvukli su osobe iz mora na 14-metarsko policijsko plovilo i prevezli ih u pulsku luku gdje su zbrinuti.

Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj intervenciji, u pomorskoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a naši su pomorski policajci i ovaj put pokazali da su na visini zadatka te da je primarna zadaća policije briga o sigurnosti i zaštiti ljudskih života. Brodica je potonula a djelatnici Lučke kapetanije Pula utvrđuju okolnosti pomorske nesreće.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa