Od danas Umag je rascvjetani i rasplesani grad

0
Raznovrsna ponuda cvjetnica, lončanica, aromatičnog i ukrasnog bilja par koraka od mora
Raznovrsna ponuda cvjetnica, lončanica, aromatičnog i ukrasnog bilja par koraka od mora

„Zadovoljstvo mi je i ove godine biti domaćinom 19. Sajma cvijeća Umag Floria, sajma kojim je Grad Umag postao nezaobilazna meta ljubitelja cvijeća i bilja. Ovogodišnje izdanje sajma svrstava Umag u red hrvatskih gradova s najduljom tradicijom organiziranja cvjećarskog sajma, čime se i ponosimo. Njegova jedinstvenost ogleda se i u njegovoj lokaciji, svega par koraka od mora, dajući mu neponovljivu draž morskog ugođaja“, riječi su kojima je Vili Bassanese, umaški gradonačelnik, 29. travnja otvorio 19. izdanje tog popularnog sajma, ali i prvu po redu manifestaciju Umag pleše.

Naime, kraj mjeseca travnja u Umagu postao je sinonim za niz značajnih manifestacija i sajmova. Tako je i ovog 29. travnja, točno u 11 sati, umaška Nova obala postala mjesto okupljanja zaljubljenika u cvijeće, bilje, ali i ples i dobru zabavu. Povodom Međunarodnog dana plesa, dana koji slavi ples diljem svijeta kao podsjetnik javnosti na univerzalnost plesa koji prevladava sve nacionalne, političke i kulturne prepreke, gradonačelnik Grada Umaga svečano je otvorio, osim Sajma Umag Floria i potpuno novu manifestaciju „Umag pleše“ u organizaciji Zajednice Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag, Grada Umaga i Turističke zajednice.

Vili Bassanese (u sredini)
Vili Bassanese (u sredini)

Sajam, koji traje do 1. svibnja, obilovat će raznovrsnom ponudom cvjetnica, lončanica, aromatičnog i ukrasnog bilja, koja će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje cvijeća, a biti će obogaćen i raznovrsnom ponudom autohtonih tradicionalnih plodova istarske zemlje.

Ujedno, 29. travnja od 10.30 do 13 te od 17 do 21 sat ne propustite prvi plesni festival grada Umaga. „Umag pleše“ okupit će mnogobrojne plesne skupine, od vrtićkih pa sve do odraslih udruga i klubova, a posjetitelji će moći uživati u atraktivnim koreografijama i talentu naših umjetnika, jer je ples ipak najbolji lijek za svaku brigu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa