Potpićan: Opet požar u tvornici namještaja

0
Požar u Big Toysu 2014. godine
Požar u Big Toysu 2014. godine

U požaru koji je izbio 25. travnja oko 12 sati, u tvornici u Potpićnu, nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna, izvjestila je istarska policija. Neslužbeno doznajemo da je riječ o tvornici Big Toys.

Policija i inspektor zaštite od požara PU istarske obavili su očevid te utvrdili da je došlo do zapaljenja otpadnog materijala u silosu, uslijed usisa čestica zažarenog materijala kroz usisnu cijev te zapaljenja nakupina otpadnog materijala. Tom prilikom nagorjele su unutrašnje stjenke silosa te su u potpunosti izgorjeli filteri u silosu.

Požar su ugasili djelatnici tvornice, a policija će u svezi događaja dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Zanimljivo je da je u istoj tvornici, koja proizvodi namještaj, u otprilike isto doba godine, 26. travnja 2014. također buknuo požar. Tada su intervenirali vatrogasci JVP-a Labin koji su odmah došli na mjesto požara i počeli s lokaliziranjem kako se vatra ne bi proširila i na tvornicu Histria Tube, čiji je vanjski zid od zida Big Toysa odvojen samo stiroporom. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa