Jakovčić: Politika EU-a prema krizama na Sredozemlju bila je pogrešna

0
Izbjeglice u Makedoniji (foto: Al Jazeera)
Izbjeglice u Makedoniji (foto: Al Jazeera)

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić na plenarnoj sjednici u Strasbourgu 12. travnja govorio je o stanju na Sredozemlju i potrebi cjelovitog pristupa EU-a migracijskoj krizi. Jakovčić je naglasio da vojne intervencije u Libiji i Iraku, te politika EU-a prema krizi u Siriji nisu dale pozitivne rezultate.

Ta je pogrešna politika, rekao je Jakovčić, jedan od uzroka sadašnje migrantske krize. Od europskih je čelnika zatražio temeljitu analizu dosadašnje EU politike prema Sredozemlju.   

“Američki predsjednik Obama imao je hrabrosti nedavno izjaviti da je vojna intervencija u Libiji njegova najveća greška u predsjedničkom mandatu. Od Camerona i Sarkozyja, kao ni od ostalih europskih čelnika, o posljedicama te intervencije nismo čuli ništa. Da bismo mogli dugoročno planirati  politiku EU-a prema Sredozemlju moramo otvoreno analizirati naše dosadašnje poteze u toj regiji. Dajem punu podršku provedbi novog Dublinskog sporazuma. Uvjeren sam da jedino suradnja svih članica EU-a može rezultirati razrješenjem migrantske krize na Sredozemlju. No ne smijemo zaboraviti zašto je do te krize došlo,” kazao je Jakovčić.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa