Pulski gradonačelnik s predstavnicima i gostima Festivala srpske kulture

0
Predstavnici i gosti Festivala srpske kulture
Predstavnici i gosti Festivala srpske kulture

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u pratnji svoje zamjenice Elene Puh Belci primio je 8. travnja u Komunalnoj palači predstavnike srpske nacionalne manjine te njihove uvažene goste koji borave u Puli povodom 8. Festivala srpske kulture u Istri.

„Čestitam vam na osmoj godini održavanja Festivala srpske kulture, manifestacije pomoću koje zajedno širimo poruke suradnje, tolerancije, mira i gradimo mostove prijateljstva. Pula će i dalje pružati punu podršku svim aktivnostima koje provodi Srpski kulturni centar,“ kazao je Miletić.

Na velikoj podršci Grada i Županije zahvalio se predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Milan Rašula istaknuvši kako je upravo kultura ta koja spaja ljude i briše granice. "Upravo kroz ovaj Festival nastojimo kulturnim programom spojiti narode“ kazao je Rašula.

Prijemu su nazočili i glumac, redatelj i producent Milutin Mima Karadžić, autorica knjige putopisa „Gradovi“ Sanja Domazet Daničić, direktor ARTE Grupe iz Beograda Miodrag Mića Jakšić, predsjednik udruge „Čuvari srpskog identiteta“ iz Osijeka Dragan Todić te direktorica PRESS Karavane iz Beograda Slavica Hinić. Svi oni dali su svoj umjetnički doprinos stvaranju i obogaćivanju Festivala srpske kulture koji je jučer svečano otvoren u prostorima Srpskog kulturnog centra.

Ovogodišnji festival posvećen je Danilu Kišu, srpskom piscu i autoru židovskih korijena, a do subote, 9. travnja do kada će službeno trajati, brojni umjetnici, književnici i pisci predstavit će se sa svojim umjetničkim ostvarenjima i na taj način približiti svoju kulturu građanima Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa