Čak 400 natjecatelja iz devet zemalja na utrci u Gračišću

0
Svake godine utrka u drugom mjestu
Svake godine utrka u drugom mjestu

U organizaciji Sportsko rekreativnog kluba Alba iz Labina 26. ožujka u Gračišću održat će se 11. Compressport IstraTrek. Radi se o jednoj od najstarijih hrvatskih treking utrka, a sama manifestacija slovi kao jedna od najbolje organiziranih.

Utrka je dio Hrvatske treking lige koja okuplja više od 4.000 natjecatelja iz Hrvatske i okolnih zemalja. Na utrku se dosad prijavilo više od 400 natjecatelja iz čak devet zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Belgija, Francuska, Italija, Nizozemska, Slovenija, Švedska te Japan) što jamči pravi spektakl na terenu oko Gračišća.

Broj natjecatelja je limitiran na 600, a prijava je moguća do 24. ožujka.

Tri su ponuđene kategorije, za svakog ponešto, od deset kilometarske za početnike, preko 21 kilometar dugog challenger-a pa do ultre od 40 km za prekaljene trekere. Staze su još uvijek tajna ali će natjecatelji zasigurno uživati na sjajnom terenu oko Gračišća koji ima sve karakteristike potrebne za odličnu treking utrku.

Pobjednike u svim kategorijama će organizator darivati bogatim nagradama, a specifičnost ovogodišnjeg trekinga je da će svaki natjecatelj na poklon dobiti bocu IstraTrek vina koje za utrku pune Vina Matošević svojom vrhunskom Albom. Prijave su otvorene za svih, od šetača do boljih rekreativaca.

„IstraTrek je manifestacija koja se svake godine održava na drugom mjestu u Istri promičući tako sva mjesta koja nisu zastupljena u promotivnim turističkim materijalima. Nakon Labina, Buzeta, Boljuna i Barbana, došlo je vrijeme i za Gračišće koje ima sjajnu poziciju u a teren oko njega je izuzetno zahvalan za organizaciju svih outdoor aktivnosti pa tako i trekinga. Jako smo zadovoljni suradnjom s Općinom Gračišće koja nas je ove godine ugostila. Datum manifestacije je ciljan da se u širem smislu uklopi u aktivnosti oko smotre vina središnje Istre, pa otud i ideja za vinsku temu trekinga. Pozivam sve koji u subotu imaju vremena da dođu u Gračišće na IstraTrekČak , jamčimo super staze i odličnu zabavu,“ izjavio je predsjednik kluba SRK Alba Davor Roce.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa