Umag za programe, projekte i manifestacije udruga izdvojio 5,6 milijuna kuna

0
Potpisivanje Ugovora za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga grada Umaga za 2016. godinu
Potpisivanje Ugovora za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga grada Umaga za 2016. godinu

U prepunoj Gradskoj vijećnici grada Umaga 15. ožujka je održana je svečanost potpisivanja Ugovora za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga grada Umaga za 2016. godinu.

Nakon usvajanja proračuna Grada Umaga od strane Gradskog vijeća, donošenja Godišnjeg plana raspisivanja Natječaja za financiranje programa, projekata i manifestacija koje provode organizacije civilnog društva na području grada Umaga te nakon provođenja postupka provjere administrativnih uvjeta te ocjene i procjene pristiglih prijava, donesene su Odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga za 2016. godinu.

Sukladno navedenom, predstavnici udruga i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese potpisali su ugovore za institucionalnu potporu udrugama, za sufinanciranje projekata i manifestacija te programa u području sporta, projekata i manifestacija u području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi i zdravstva, kao i u području kulture.

Osim natječaja za sufinanciranje projekata, manifestacija i programa za navedena područja, raspisan je i natječaj za sufinanciranje manifestacija u području gospodarstava koji je otvoren do 30. rujna ove godine kao i u području poljoprivrede i za promociju turističke destinacije koji su otvoreni do 29. ožujka. Ujedno, od 15. ožujka raspisan je i ponovljeni natječaj, posljednji u ovoj grupaciji, i to za područje kulture.  

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese
Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese

Grad Umag u 2016. godini izdvaja ukupno 5,6 milijuna kuna za aktivnosti civilnog sektora. Za razvoj sporta i rekreacije predviđeno je 3 milijuna kuna, za razvoj civilnog društva 80 tisuća kuna, za promicanje kulture 980 tisuća kuna, za zaštitu prava nacionalnih manjina 345 tisuća kuna, za socijalnu skrb i zdravstvo 873 tisuća kuna, za obrazovanje 90 tisuća te za gospodarstvo 150 tisuća kuna.

Grad Umag kontinuirano sufinancira programe, projekte i manifestacije koji su od velikog značaja za promicanje sporta, kulture, odgoja i obrazovanja, gospodarstva, turizma, poljoprivrede te socijalne skrbi i zdravstva. Sva su navedena područja od iznimne važnosti za razvoj jedne zdrave zajednice i sredine, čemu Grad Umag kontinuirano i dosljedno, kroz razne vidove potpore i sufinanciranja, teži.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa