Na izborima za Predsjedništvo SDP-a četiri Istrana

0
Peđa Grbin, kandidat za Predsjedništvo SDP-a
Peđa Grbin, kandidat za Predsjedništvo SDP-a

Socijaldemokratska partija Hrvatske objavila je uoči travanjskih unutarstranačkih izbora listu kandidata za Predsjedništvo i Glavni odbor te stranke, na kojima se nalazi 24 istarskih predstavnika. Kandidati za Predsjedništvo iz Istre su Peđa Grbin iz Pule, Blagoja Hristov iz  Funtane, Ines Krajčak iz Rovinja te Maja Šarić iz Medulina.

Kandidata za Glavni odbor SDP-a iz Istarske županije ima dvadeset i to su Snežana Andrejev Majcan iz Buzeta, Ada Damjanac iz Fažane, Marko Ferenac iz Vižinade, Danijel Ferić iz Pule, Valdi Gobo iz Labina, Vedran Grubišić iz Raše, Elena Jerman iz Buzeta, Mauro Jurman iz Umaga, Ines Krajčak iz Rovinja, Tina Krivičić iz Medulina, Ivan Lukež iz Pule, Dalibor Macan iz Svetvinčenta, Martina Majdak iz Raše, Daniel Mohorović iz Labina, Serđo Popović iz Vrsara, Bojana Puzigaća iz Buja, Davor Ravnić iz Ližnjana, Darko Saftić iz Poreča, Maja Šarić iz Medulina i Tanja Vrbat Grgić iz Umaga.

Glavni odbor SDP-a raspisao je unutarstranačke izbore 23. siječnja 2016. Izbori za predsjednika SDP-a održat će se 2. travnja, a izbori za članove organa stranke na 13. Konvenciji stranke 16. travnja. Kandidati za predsjednika ovoga su puta Zoran Milanović i Zlatko Komadina, dok je na izborima u svibnju 2012. Milanović bio jedini kandidat. Glavni odbor stranke ima 103 člana od čega na Istru otpada njih pet, s time da ih biraju svi članovi konvencije, njih oko dvije tisuće.

Ozračje u SDP-u Istre proteklih je godina bilo u znaku sukoba pristaša Zorana Milanovića i onih sklonijih tzv. riječkoj frakciji. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa