Pula: Obnovom fasade uz pomoć Fonda smanjuju režije

0
Zgradu u Splitskoj 8 obnavlja firma Final Decor
Zgradu u Splitskoj 8 obnavlja firma Final Decor

Ovih dana krenula je energetska obnova višestambene zgrade na adresi Splitska 8. Castrum Pula 97 d.o.o. kao upravitelj zgrade, uz suglasnost stanara, javio se na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) od kojega su dobili financijska sredstva za projektnu dokumentaciju i energetsku obnovu. 

Naime, FZOEU u stopostotnom iznosu financira izradu projektne dokumentacije te sufinancira 40 posto opravdanih troškova energetske obnove. Investicija iznosi 550 tisuća kuna, od čega će ostatak vrijednosti zahvata podmiriti suvlasnici zgrade putem kreditnog zaduženja.

Zahvat obuhvaća rekonstrukciju fasadnog sustava kamenom mineralnom vunom te rekonstrukciju dijela krova čime će planirana ušteda energije, za stanare, iznositi više od 60 posto.

„Zadovoljan sam što krećemo s radovima na još jednom kandidiranom projektu sufinanciranom iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Suvlasnici zgrade će okončanjem obnove dobiti energetski efikasniju zgradu koja će im pružiti ugodniji život, manje troškove mjesečnih režija te će im uvećati vrijednost njihovih nekretnina. Naši obrtnici, koji su odabrani na javnom pozivu, dokazuju se kao pouzdan, siguran i  kvalitetan partner za sve vrste građevinskih radova." kazao je direktor Castrum Pula 97 d.o.o. Aleksandar Matić.

Izvođač radova je pulska građevinska firma Final Decor d.o.o., koja će radove dovršiti do kraja svibnja ove godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa