Poreč dobiva 23 nova parkirališna mjesta

0
Ulica I. M. Ronjgova: Predviđeni su i platoi za odvojeno prikupljanje otpada
Ulica I. M. Ronjgova: Predviđeni su i platoi za odvojeno prikupljanje otpada

Radovi su u punom zamahu u Poreču, u ulicama Ivana Matetića Ronjgova i Kate Pejnović, u kojima se trenutno gradi sveukupno 23 nova parkirališna mjesta, od čega njih devet u Ulici Ivana Matetića Ronjgova, pokraj HEP-ove trafostanice, a 14 u Ulici Kate Pejnović u Novom naselju.

Uz nova parkirališna mjesta, na površini od 23,5 x 5,5 metara u Ronjgovoj te 40 x 5 metara u ulici Kate Pejnović ugradit će se i platoi za kontejnere za selektiranje otpada.

U Ronjgovoj će se rekonstruirati i nogostup, s rampama za osobe s invaliditetom, dok će se na dnu parkinga u ulici Kate Pejnović ugraditi rešetka širine 30 cm za sakupljanje oborinskih voda.

Izvođač radova je Cesta d.o.o. iz Pule, a izgradnja novih parkirnih mjesta u naseljima predviđena je planom gradnje komunalne infrastrukture u lanjskoj i ovoj godini, za što su predviđena sredstva u gradskom proračunu. Prema potrebama i zahtjevima građana, Grad Poreč nastavlja s programom širenja parkirnih mjesta u gradskim naseljima, pri čemu se uvijek nastoji parkirališta adekvatno ukomponirati u izgled naselja i očuvati zelene površine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa