Festival Poreč Open Air udiše novi život gradu

0
Joe Bašić, Edi Štifanić, Željko Kukurin i Nenad Velenik
Joe Bašić, Edi Štifanić, Željko Kukurin i Nenad Velenik

Poreč će od 9. lipnja do 10. rujna zaista disati punim plućima, zahvaljujući festivalu Poreč Open Air koji će na brojnim gradskim lokacijama Porečanima i turistima ponuditi više od sto događanja različitog karaktera.

Cilj festivala života je glazbenim, kulturnim i uličnim događanjima dodatno obogatiti ponudu grada i omogućiti svim posjetiteljima, gostima i stanovnicima da dožive novi duh grada Poreča. To su na konferenciji za novinare 3. ožujka istaknuli organizatori iz tvrtke MPG, predstavnici glavnog sponzora partnera tvrtke Valamar Riviera te predstavnici grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča, koji su sponzori domaćini. Posjetitelji će tako moći svaki tjedan besplatno uživati u koncertima jazz i R&B glazbe, nastupima DJ-a, gledanju filmova pod zvijezdama, kazališnim predstavama te uličnim performansima. Poseban dio Poreč Opena Air festivala života su i veliki koncertni spektakli poznatih zvijezda čije će detalje organizatori otkriti uskoro, no jedno je sigurno – u Poreč će privući veliki broj posjetitelja iz cijele regije. 

Program festivala Poreč Open Air izuzetno je bogat i raznolik pa će svatko pronaći nešto za sebe, bez obzira želi li uživati u glazbi, filmskoj ili kazališnoj umjetnosti ili pak uličnim performansima. Program Circus in the City na gradskim će ulicama svaki ponedjeljak ugostiti akrobate, žonglere i gutače vatre koji će pretvoriti središte grada u cirkuski šator, a na kraju svake večeri će se održati završni šou na ljetnoj pozornici pokraj Ville Polesini.

Najmlađe će posebno privući program četvrtkom kad će gradske ulice izgledati bajkovito jer će njima šetati likovi iz crtanih filmova i pozivati sve na Bal princeza u slikovitom dvorcu na obližnjem otoku Sveti Nikola. Površina mora ispred porečke rive će oživjeti zahvaljujući fantastičnom laserskom šou, a posjetitelji će se moći zabaviti u laserskom labirintu i osvojiti prigodne nagrade. Oni željni plesa ili slušanja dobre glazbe uz čašu vina ili piva će moći uživati u raznolikom glazbenom programu domaćih i inozemnih izvođača koji će izvoditi jazz, akustične uspješnice i R&B hitove na mnogobrojnim lokacijama u gradu, uključujući ljetnu pozornicu pokraj Ville Polesini, terasu restorana Spinnaker te otok Sveti Nikola. Oni željni noćne zabave moći će zaplesati uz zarazne ritmove inozemnih i domaćih DJ-a na više atraktivnih lokacija u gradu.

Romantičari će doći na svoje uživajući u filmskim klasicima i hitovima na otvorenom, pod zvjezdanim nebom, u vrtu Ville Polesini, a odabir filmova zadovoljit će sve ukuse i uzraste. Istra Inspirit program je namijenjen cijeloj obitelji s ciljem upoznavanja i približavanja povijesti Istre i Poreča te lokalnih legendi. Posjetitelje otočnog ljetovališta Valamar Isabella Island Resort očekuje pravi edukativno-zabavni program uz kazalište na otvorenom s pratećim audiovizualnim elementima, plesom, dramskim izvedbama te različitim projekcijama.

Upravo će Valamarovi objekti na atraktivnim lokacijama u gradu i na otoku Sveti Nikola biti kulisa mnogim događanjima, a ulogu vodeće hrvatske turističke tvrtke Valamar Rivijere u festivalu života predstavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave.

“Valamar Riviera je glavni sponzor partner i idejni pokretač projekta Poreč Open Air, čija je osnovna ideja organizirati zabavu tijekom cijelog ljeta u starom gradu. U suradnji s lokalnom zajednicom i ostalim dionicima želimo pokrenuti aktivnosti stvaranja doživljajnog turizma, jer je to ključ povećanja konkurentnosti. Danas u turizmu nije dovoljno imati samo adekvatan smještaj, more ili povijesnu starogradsku jezgru jer turisti, posebno oni više platežne moći, traže zabavu, aktivni odmor, izlete i doživljaje. Vjerujem da svi dionici turizma u destinaciji, a posebno velika turistička poduzeća, moraju aktivno raditi na kreiranju sadržaja koji će podići konkurentnost destinacije, te da će projekti poput ovoga pomoći u daljnjem porastu vrijednosti turizma”, rekao je Kukurin.

Festival Poreč Open Air obogatit će turističku ponudu i dodatno unaprijediti imidž Poreča kao vrhunske destinacije, što je istaknuo Edi Štifanić, gradonačelnik grada Poreča: „Festival Poreč Open Air još je jedna potvrda svih naših napora u tome da od Poreča – kao destinacije – stvorimo više, da stvorimo turistički brend u koji će se naši posjetitelji uvijek rado vraćati, da privučemo nove goste s kvalitetnim, atraktivnim i popularnim sadržajima, ali posebno, da stvorimo grad po mjeri naših građana. U proteklih par godina, Poreč i Poreština bili su domaćini velikim međunarodnim manifestacijama  u kojima smo se iskazali kao odlični domaćini, što možemo zahvaliti velikom iskustvu u domaćinstvu i organizaciji, odličnoj infrastrukturi ali i otvorenosti i spremnosti za suradnju. Vrhunskim međunarodnim i nacionalnim događajima opravdali smo titulu jednog od šampiona hrvatskog turizma i profilirali se kao destinacija u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe. Poreč Open Air Festival predstavlja upravo to – bogat, kvalitetan i raznolik program kojim ponudu u Poreču podižemo na novu razinu, program koji zadovoljstvom mogu reći da predstavlja ono što naš grad, građani i gosti zaslužuju.“ 

I statistike potvrđuju rastuću popularnost grada Poreča, koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista koji prepoznaju iznimnu turističku ponudu i gostoprimstvo Porečana. Tako je prošle godine zabilježen rast dolazaka od čak 11%. Upravo su različita događanja, u kombinaciji s prirodnim i kulturnim ljepotama kojima Poreč obiluje, ono što ističe vrhunske turističke destinacije, a ovo će ljeto zasigurno svim posjetiteljima, ali i stanovnicima Poreča, obilježiti festival života Poreč Open Air.

„S optimizmom očekujem prvo izdanje festivala Poreč Open Air koje će našoj destinaciji donijeti potrebnu svježinu i kvalitetu u programu kroz cijelu turističku sezonu. Program je namijenjen svim dobnim skupinama, a zasigurno će postati vodeći sadržaj za zabavu gostiju te brendirati našu destinaciju kao mjesto vrhunske zabave i animacije. Otvaranje i zatvaranje festivala predviđeno je uz domaće i internacionalne izvođače, plan je dovesti i svjetske DJ-e u Poreč  koji će ponovno u sezoni 2016. imati mozaik raznovrsnih događanja po kojem je već godinama prepoznatljiv i drugačiji. Sigurni u uspjeh festivala, zahvaljujemo organizatoru što je prepoznao potencijal destinacije i doveo kvalitetan festival u Poreč", izjavio je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice grada Poreča.

Joe Bašić, predstavnik organizatora festivala Poreč Open Air, komentirao je ulogu tvrtke MPG te objasnio koliki će značaj festival imati za turističku ponudu Poreča: „MPG je ponosan što je organizator festivala Poreč Open Air, koji će dodatno oživiti turističku ponudu Poreča, zahvaljujući mnogobrojnim aktivnostima i događanjima namijenjenim svim uzrastima. Svi u MPG-u smo uzbuđeni što smo dobili priliku ovim festivalom osnažiti poziciju  Poreča kao vodeće destinacije u Hrvatskoj, a u tome će nam pomoći naše iskustvo i znanje koje smo prikupljali proteklih 18 godina organizirajući velika događanja, koncerte i festivale. Današnji su gosti sve zahtjevniji, a ovim ćemo festivalom života svakome tko ga posjeti i iskusi tijekom boravka u Poreču pružiti jedinstvene i nezaboravne trenutke. Organizacijom i produkcijom na najvišoj razini te stavljanjem iskustva gostiju u centar pozornosti festival Poreč Open Air će, u godinama koje slijede, zasigurno podići porečki turizam na još višu razinu. Pozivam sve ovo ljeto da posjete Poreč, festival Poreč Open Air i uživaju u najboljem što Poreč ima za ponuditi." 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa