Siguran prolaz sada: U Puli okupljanje za ljudska prava izbjeglica

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

Pod sloganom „Siguran prolaz sada“ pulski aktivisti za ljudska prava organiziraju za 27. veljače u 11.30 sati okupljanje građana u Titovom parku u Puli u znak solidarnosti s pravima izbjeglica. Minutom šutnje točno u podne odat će se počast svim nastradalim izbjeglicama, a zatim minutom galame dati podršku onima čija su prava ugrožena.

Ovime će se Pula pridružiti akciji koja će se istoga dana provesti u više od stotinu gradova i 23 zemlje Europe. Cilj je  potaknuti vlade i institucije diljem Europe da osiguraju sigurne i legalne prolaze za one koji su morali pobjeći iz svojih zemalja zbog ratova, konflikata, nasilja i siromaštva.

Aktivisti za ljudska prava ističu da je iz svojih zemalja moralo pobjeći više od 60 milijuna ljudi, a milijun osoba ušlo je u Europu u 2015. godini. Prošle je godine 3.771 osoba umrlo na moru u pokušaju da se domogne Europe, a ove godine do sada je zabilježeno više od 410 smrtnih slučajeva. Ovaj broj ne uključuje one koji su nestali, bilo da se radi o utopljenima koji nikada nisu nađeni ili o preko 10 tisuća kojima se nakon ulaska u Europu gubi svaki trag. (R.S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa