Kršanci ne žele plaćati labinsku i rašku odvodnju

0
Sa sjednice Općinskog vijeća Kršana
Sa sjednice Općinskog vijeća Kršana

„Nama trostruko povećanje cijene vode, a njima projekti“, glavna je primjedba kršanskih vijećnika, koja se, iako nije bilo posebnog glasovanja, mogla nazrijeti na posljednjoj sjednici vijeća te općine na kojoj se raspravljalo o sustavu odvodnje aglomeracije Labin – Raša – Rabac. Naime, na sjednici su vijećnici upoznati s pozivom na prezentaciju navedene studije, koja je temelj za prijavu izgradnje vodno-komunalne infrastrukture na europske fondove.

Najprije je Silvano Uravić (SDP–HNS–HSU) primijetio da će cijena vode za prosječno kućanstvo bitno narasti, a onda su se i ostali vijećnici uključili s primjedbama o neprimjerenosti uređenja infrastrukture u samo jednom djelu Labinštine, dok se troškovi raspoređuju i svima ostalima.

„Što mene briga odvodnja u Rapcu ili Raši“, rekao je jedan vijećnik. Općina Kršan obiluje kvalitetnim izvorima pitke vode, i to do te mjere da bi se njima moglo napajati pola Istre, a od toga nema gotovo nikakve koristi. Usvoji li se navedena studija, imat će još i trošak, moglo se čuti na vijeću.

Načelnik Valdi Runko (nezavisni) zaključio je da se prije rasprave o radnoj verziji studije ona ipak trebala prezentirati u pojedinim općinama da se vidi koji su zahtjevi i specifične potrebe, jer je ovako ispalo da se ide „od gore prema dolje“. (K.S.R.)   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa