Isplatom radnika na ruke oštetio državu za 630 tisuća kuna

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela utaja poreza ili carine, neisplata plaće te krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Po Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, za počinjenje kaznenih djela neisplata plaće i krivotvorenje službene isprave sumnjiči se i trgovačko društvo iz Pule.

Muškarca se sumnjiči da je kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Pule, u namjeri da trgovačko društvo djelomično izbjegne plaćanje poreza i doprinosa, tijekom 2011. i 2012. godine, prilikom isplate plaće zaposlenicima, iako su pojedini zaposlenici radili prekovremeno, u platnim listama evidentirao samo sate redovnog rada, po nižoj cijeni od ugovorene. Sukladno tako iskazanim satima, osumnjičeni je izvršio obračun i isplatu plaće te je takav obračun plaće knjižio u poslovnim knjigama, dok je zaposlenicima razliku plaće isplatio ''na ruke''. Na taj je način trgovačko društvo pribavilo nepripadnu imovinsku dobit, odnosno Ministarstvo financija oštetilo za oko 630 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, koje je potom poduzelo daljnje mjere iz svoje nadležnosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa