Gradonačelnik Umaga primio uspješne umaške rukometaše

0
Predavnici RK Umag kod gradonačelnika Vilija Bassanesea
Predavnici RK Umag kod gradonačelnika Vilija Bassanesea

Zbog dobrih rezultata Rukometnog kluba Umag u protekloj sezoni, 12. veljače umaški gradonačelnik Vili Bassanese je sa svojim suradnicima primio članove ovog kluba kako bi im osobno čestitao na postignućima.

Protekle sezone se Rukometni klub Umag može pohvaliti visokim 4. mjestom u Premijer rukometnoj ligi seniora, čime se izborio za Ligu prvaka.  Na kraju sezone seniori su zauzeli 6. mjesto, na kojem se nalaze i nakon 17 kola nove sezone.

Na prijemu kod gradonačelnika bili su prisutni Viktor Krapljanov, predsjednik kluba te  Boris Lisica, trener najuspješnije muške ekipe u Umagu, koja se natječe u Premijer rukometnoj ligi. Boris Lisica je ujedno i regionalni  koordinator HRS-a i član stručnog stožera kadetske reprezentacije.

Od igrača pozivu se odazvao Teo Stapar, kapetan seniorske ekipe i najbolji sportaš Grada Umaga u 2014. godini. Pohvaljen je i Valentino Ravnić, standardno lijevo krilo prve postave, za odličnu igru u Premijer ligi i Ligi za prvaka.

Krajem 2015. godine Valentino je dobio poziv u B reprezentaciju RH. Na prijem se odazvao i Vlado Matanović, desno krilo, također pozvan u B reprezentaciju RH. Bio je prisutan i Marin Sinčić, rođen 2000. godine, a predstavlja jednog od najperspektivnijih umaških rukometaša koji, osim uspješnog nastupa u mlađekadetskoj ligi, igra i za seniorsku ekipu. Marin je dobio poziv za mlađekadetsku reprezentaciju.

Na prijemu je bio i dokapetan Ivan Sever, osvajač medalji s hrvatskom reprezentacijom na prvenstvima mlađih kategorija (zlatna medalja na europskom prvenstvu U18 2006, srebrna medalja na svjetskom prvenstvu U19 2007.)

Navedeni uspjesi rezultat su marljivog i kontinuiranog rada stručnog stožera i igrača Rukometnog kluba Umag. Zahvaljujući cijelom timu, kao i pojedincima koji se izdvajaju svojom vrhunskom igrom, a ipak čine jaku kariku pri postizanju vrhunskih rezultata ekipe, Umag kao grad sporta dobiva svoju vrstu samopromocije Umaga kao destinacije. No, kvalitetan rad u Klubu i sve veći broj članova koji se u njega uključuju, svakako utječe i na promociju sporta i aktivnog življenja u Umagu uopće, što u konačnici pridonosi stvaranju jedne zdrave zajednice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa