Poreč domaćin završnice malonogometnog prvenstva Hrvatske za žene

0
Ove se godine u Hrvatskoj prvi put igra malonogometno prvenstvo za žene
Ove se godine u Hrvatskoj prvi put igra malonogometno prvenstvo za žene

Poreč će ovog vikenda biti domaćin trećeg, završnog kruga, prvog povijesnog prvenstva Hrvatske u malom nogometu za žene, a isto je predstavljeno na tiskovnoj konferenciji u galeriji Zgor murve u Funtani.

U ime organizatora turnira ŽNK Istra prisutnima se obratio njen predsjednik Enzo Zohil koji je upoznao sve s sustavom natjecanja u I HMNL:

- U ovom, kako svi govore, povijesnom prvenstvu u futsalu nastupa devet ženskih ekipa, iako je u početku bilo predviđeno igranje jedne više ali je u posljednji trenutak otpala ekipa Osijeka. Igra se turnirski i do sada su odrađena dva turnira, onaj u Zadru prošle godine i prije desetak dana u Zagrebu. Nama kao klubu, ali i našem savezu pripala je čast da upravo na ovom našem području bude taj treći turnir gdje će se doznati i prvi državni prvak, a za mjesto domaćin izabran je Poreč i njihova dvorana hotela Dijamant u Plavoj laguni. Nama kao klubu predstoji da odigramo još tri utakmice u kojima bi nam jedna pobjeda trebala biti dovoljna da osiguramo opstanak. Ekipa nam je izuzetno mlada i vjerujem da će u tome i uspjeti.

Sve počinje u subotu u 14,00 kada turnir otvaraju riječki ŽNK Rijeka i jedan od najvećih favorita za naslov prvaka zagrebački Alumnus. U toku večeri predviđeno je i svečano otvaranje turnira na kojem će se uz malonogometašice moći vidjeti i mažoretkinje iz Višnjana, Folklorna grupa iz Vrsara, te nastup mladih U-11 igrača porečkog Jadrana, Funtane, Istre iz Tara i Kaštelira. U nedjelju program počinje u 10,00 utakmicom između Alumnusa i Mirlović Zagore, a svečana podjela nagrada planirana je za 17,00 sati. Nakon toga će se ponovno na parketu naći već spomenuti igrači U-11 kategorije što je ujedno i početak selektivnog procesa za igrače tog godišta u organizaciji NS Pazin.

Igor Žiković i Enzo Zohil (foto: Robi Fonović)
Igor Žiković i Enzo Zohil (foto: Robi Fonović)

- Mi smo uz ŽNK Rijeka jedina ekipa kojoj je dozvoljeno da igra prvenstvo kao ekipa iz velikog nogometa – govori Zohil i nastavlja – Inače ŽNK Istra osnovan je točno prije devet godina i prvenstveno zbog nedostatka mlađih uzrasnih kategorija do danas nismo uspjeli ući u Prvu ligu iako smo rezultatski to ostvarili prije nekoliko godina. Iako smo u početku bili stacionirani u Žminju, sada nam je sjedište u Puli gdje nas je grad prihvatio i pomaže nam u radu. No na žalost nemamo svog igrališta ni svlačionica tako da je izuzetno teško očekivati nekakav napredak u svemu tome. Cure nam treniraju u Pulu, Juricanima i ovim se putem zahvaljujemo NK Istra Pula i NK Galebu na pomoći. Sada smo dogovorili suradnju s NK Funtanom, a u razgovorima smo i s NK Novigradom koji su spremni u svojim redovima trenirati i mlade djevojke koje bi potom krenule u igranje nogometa u našem klubu. Problema imamo jako puno, prvenstveno onih financijskih jer igranje II HNL u konkurenciji s klubovima iz Varaždina i okolice iziskuje velike troškove,a li se nekako snalazimo. Uskoro se spremamo napraviti i novi „sestrinski“ klub koji će biti registriran samo za igranje malog nogometa kako bi se i u narednim godinama mogli nesmetano natjecati u I HMNL.

Ozbiljnost ovog projekta prepoznao je NSŽI koji je preuzeo pokroviteljstvo nad ovim događajem, a razloge je iznio predsjednik saveza Igor Žiković:

- Izuzetno nam je drago da se jedan takav događaj održava na ovom našem području, pogotovo zbog činjenice da će se upravo ovdje dobiti i prvi povijesni prvak Hrvatske. Također nam je zadovoljstvo, ali i obaveza da damo potporu ovom našem jedinom ženskom nogometnom klubu, a naš će savez maksimalno podržavati svaki događaj na ovom području pogotovo u ženskom nogometu. Kod nas je možda taj ženski nogomet još malo u „statusu quo“ jer imamo samo ovaj jedan klub, ali na nivou Hrvatske ovaj je vid sporta u velikoj ekspanziji i mnogo se mladih djevojaka bavi nogometom. Također naš će savez dati punu podršku i pomoć onim sredinama u kojima se ženska djeca odluče baviti nogometom, a suradnja je već počela tu na Poreštini, pa području Umaga, Pazina, Pule itd. Toj priči treba jednostavno dati jednu veliku podršku. (Robi Fonović)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA