U Poreču otvoren novi Autotransov servisno-garažni centar

0
Novi servisno-garažni centar otvoren je u gospodarskoj zoni Buići-Žbandaj
Novi servisno-garažni centar otvoren je u gospodarskoj zoni Buići-Žbandaj

U porečkoj gospodarskoj zoni Buići-Žbandaj Autotrans je 19. siječnja otvorio novi servisno-garažni centar. Uz predsjednika Uprave Autotransa Zvonka Krmpotića, otvaranju su prisustvovali istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Poreča Edi Štifanić.

Župan Flego je čestitao Autotransu, ali i Gradu Poreču na ostvarenju ovakve investicije u jednoj od svojih gospodarskih zona.

– Bez inovacije, investicije i izvoza nećemo ostvariti rast, stoga me veseli što se jedna ovakva investicija ostvaruje upravo u Poreču. Svoj tip inovativne usluge u novom centru, koje će biti na usluzi i stranim autobusnim prijevoznicima, Autotrans će na taj način i izvoziti, i to je ono što mi u Istri želimo, rekao je Flego, nadodavši kako mu je drago što je Autotrans, kao dugogodišnji partner Istre, odlučio upravo u Poreču nastaviti sa investiranjem.

- Mnogo turističkih grupa u naš grad dolazi upravo autobusom, i drago mi je što njihovim prijevoznicima od sad možemo kroz ovaj centar ponuditi i dodatnu uslugu, što će sigurno olakšati njihov boravak u Poreču, rekao je gradonačelnik Štifanić, zahvalivši Autotransu na ovakvoj investiciji u gospodarskoj zoni Buići-Žbandaj, koja je jedna od najopremljenijih takvih zona u Republici Hrvatskoj i u kojoj je poduzetnicima omogućena sva infrastruktura kako bi imali što bolje mogućnosti za svoj razvoj.

Valter Flego, Edi Štifanić i Zvonko Krmpotić
Valter Flego, Edi Štifanić i Zvonko Krmpotić

Zvonko Krmpotić je predstavio novootvoreni pogon, jedan od dva Autotransova garažno-servisna centra u Istri, koji se prostire na parceli od 5000m² u gospodarskoj zoni. Garažno-servisni centar smješten je u zatvorenoj hali na površini od 1070m², od čega na samo servisiranje i održavanje vozila otpada 749m², dok se preostali dio odnosi na prateće prostore u suterenu koje čine toplinsko rashladna podstanica, skladište guma i arhiva.

Na katu servisne hale izgrađene su i uređene 4 sobe za spavanje vozača, svaka sa svojim sanitarnim čvorom kao i mini čajna kuhinja za dnevni boravak vozača.

Novootvoreni centar u gospodarskoj zoni opremljen je modernom i sofisticiranom opremom, a stručno osoblje održava i servisira, prema ISO standardima i pravilima struke, više od 70 vozila Grupe (Autotrans, Autoprometno poduzeće Požega, Autoprijevoz Otočac i Velebit Turist), lokacijski smještena na području Istarske županije.

Autotrans grupa dobila je 24-satni ovlašteni servisa EVOBUS od tvrtke EVOBUS GmbH iz Njemačke, a, osim spomenutog ovlaštenja za vozila Setra i Mercedes iz gospodarskog programa, na nivou Grupe postoje ovlaštenja iz programa Voith (retarderi i mjenjači) i Webasto (sustav klima-grijanje) kao i interna ovlaštenja za popravak vozila MAN i Neoplan u jamstvenom roku.

Budući da se centar nalazi u najjačoj turističkoj regiji Hrvatske, u koju svoje goste dovoze brojne europske i svjetske turističke agencije i autoprijevoznici, ova usluga predstavit će dodatnu dimenziju turističke ponude.

Na svečanom otvaranju novog Autotransovog servisno-garažnog centra
Na svečanom otvaranju novog Autotransovog servisno-garažnog centra

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa