Završen projekt Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti

0
Radi se o projektu započetom u prosincu 2014. godine
Radi se o projektu započetom u prosincu 2014. godine

U Komunalnoj palači danas je održana konferencija za medije povodom završnog predstavljanja projekta “Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti“. Radi se o projektu započetom u prosincu 2014., kojeg Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio već godinu dana provodi u partnerstvu s Gradom Pula i Udrugom za promicanje amaterskog sporta UPAS. Na konferenciji su sudjelovale pomoćnica pročelnice UO za društvene djelatnosti Irena Peruško i voditeljica Udruge Art studio Jovana Prusac-Fabris.

U ime Grada Pule prisutnima se obratila Irena Peruško koja je izjavila kako ova završnica projekta predstavlja mogućnost da se još jednom predstave događaji i aktivnosti koji su se odvijali kroz ovaj projekt: „Ovaj projekt nama kao lokalnoj upravi, ali i široj zajednici daje niz primjera kako se može djelovati i na koje se sve načine može uključiti osobe s invaliditetom u volonterske aktivnosti. Grad Pula i dalje planira pružati podršku svima onima koji planiraju nastaviti ovaj primjer dobre prakse.“

Prilika za svojevrstan rezime cijelog projekta pripala je voditeljici Jovani Prusac-Fabris koja se prisjetila svih važnih projektnih aktivnosti. „U sklopu projekta održali smo cijeli niz edukacija za organizacije civilnog društva iz područja prijave na Europski socijalni fond,  edukacija o upravljanju volonterima te trodnevne edukacije predstavnika Art studija u ACT Grupi Čakovec“, izjavila je Prusac-Fabris, nadodavši kako se drugi dio projekta odnosio na pokretanje volonterskih programa za osobe s invaliditetom. Također, voditeljica projekta naglasila je kako je paralelno ostalim aktivnostima nastao i priručnik o inkluzivnom volontiranju „Želim volontirati“ te istaknula za vrhunac projekta potpisivanje Povelje za inkluzivnu zajednicu.

„Čak 28 organizacija civilnog društva postalo je dijelom Mreže za inkluzivnu zajednicu koje su tim činom iskazale spremnost da u svoje buduće aktivnosti uključuju osobe s invaliditetom kao volontere“, istaknula je Prusac-Fabris zaključivši kako je kroz projekt „Jačanjem kapaciteta do socijalne uključenosti“ prošlo više od 220 sudionika i 40 volontera koji su ostvarili preko 1.100 volonterskih sati.

U sportskom dijelu volonterskih programa za osobe s invaliditetom zadužen je UPAS koji je organizirao jednodnevnu sportsku manifestaciju u koju su kao volonteri uključene i osobe s invaliditetom. Od ostalih aktivnosti organizirane su i dvije inkluzivne likovne kolonije te je snimljen dokumentarni film o najvažnijim događajima projekta.

Ovaj je projekt financiran od strane Europske unije i Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa 2007.-2013., te je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost ovog projekta je 182.428,00 kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa