Nova jedinstvena harmonika Serđa Valića

0
Serđo Valić s novom harmonikom
Serđo Valić s novom harmonikom

Popularni istarski pjevač, radijski voditelj i etnomuzikolog Serđo Valić 16. prosinca je svojoj publici i ljubiteljima glazbe predstavio još jedno iznenađenje – ovaj put ne u obliku pjesme, već u obliku nove, unikatne, personalizirane harmonike jedinstvene u svijetu.

Riječ je o harmonici izrađenoj u bojama istarske zastave i grba – sa simbolom istarske koze koja krasi mih. Kako otkriva Serđo, i pjesme koje će na njoj svirati bit će naravno, najviše istarske.
“Govorili su mi da uvijek sviram na nekoj ili crvenoj ili crnoj harmonici – pa sam odlučio odabrati ovu u bojama Istre“, kaže Serđo čiji su ime i prezime također ugravirani u harmoniku.

Harmoniku je Serđu uručio čelni čovjek slovenske Agroemone, Milan Rojnić, koji je za ovu priliku posebno došao u Istru, a ista je prvi put zasvirila na fešti održanoj u Ćepiću, na najvećoj farmi krava u Istri tvrtke Bio Adria, kojoj su uz vlasnika Vladu Licula, prisustvovali i načelnici susjednih općina i policije, gosti iz Slovenije, Pariza, Venecuele, te naravno svi djelatnici.

Nakon ove inauguracije Serđova je harmonika zasvirila i na druženjima idućeg dana, a u ove će predblagdanske dane svirkom začiniti još mnoge fešte sa istarskim kantama i melodijama, a svirke neće nedostajati niti u Novoj godini.

No, u prvim danima Nove godine, Serđo najavljuje još novosti. Naime, u pripremi je nova pjesma, svojevrsna istarska himna, nastala u suradnji sa jakom ekipom u sastavu Bratislav Zlatanović, Žarko Sirišćević, Mauro Giorgi, Mladen Radolović i specijalni gost Milan Rakovac.

Fešta na farmi Bio Adria u Čepiću
Fešta na farmi Bio Adria u Čepiću
Milan Rojnić, Serđo Valić i Vlado Licul
Milan Rojnić, Serđo Valić i Vlado Licul

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa