Brijuni Rivijera: Međunarodni natječaj 15. rujna, otvaranje ponuda 15. siječnja

0
Predsjednica Vlade je brodom obišla lokacije budućeg turističkog kompleksa - otok Sv. Katarinu i Monumente, Muzil, Pinetu i Hidrobazu.
Predsjednica Vlade je brodom obišla lokacije budućeg turističkog kompleksa - otok Sv. Katarinu i Monumente, Muzil, Pinetu i Hidrobazu.

Pod predsjedavanjem predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, 29. kolovoza u pulskom hotelu Histria održala se druga sjednica Povjerenstva za realizaciju i provedbu programa projekta Brijuni Rivijera. Predsjednica Vlade potom je brodom obišla lokacije budućeg turističkog kompleksa - otok Sv. Katarinu i Monumente, Muzil, Pinetu i Hidrobazu te po povratku na Riječki gat izjavila: "Započeli smo dobar posao, s obzirom da ovaj prekrasan prostor zjapi prazan i devastiran".

Predsjednica Vlade napomenula je kako su na sjednici donijeli važne odluke, pa će se tako 15. rujna raspisati međunarodni natječaj, a već 15. siječnja u 12 sati imat ćemo otvorene ponude. Povjerenstvo će onda, kako je izjavila, do 15. ožujka donijeti odluke o fazama razvoja vrijednog projekta, koji će iznjedriti dodatne kapacitete i dat priliku za zapošljavanje 2000 osoba.

"Time je otvoren prozor razvoja turizma u Istri", zaključila je premijerka Kosor. Na upit novinara je li razgovarala s predstavnicima Općine Fažana, rekla je da ona osobno nije, ali da vjeruje kako će i oni u konačnici podržati ovaj koristan i važan projekt.

Župan Ivan Jakovčić i premijerka Jadranka Kosor.
Župan Ivan Jakovčić i premijerka Jadranka Kosor.

Župan Ivan Jakovčić već je sada pozvao potencijalne investitore da se jave u njegov ured, Brijuni Rivijeru ili pak u državno Ministarstvo, kako bi ove tri izuzetno atraktivne lokacije, koje su do sad bile napuštene i zapuštene, počeli obnavljati. "Danas je veliki dan, jer smo precizirali rokove", dodao je župan Jakovčić i rekao da će posjetiti načelnicu Općine Fažana te da vjeruje u pozitivan ishod njihovog razgovora.

Novinari su premijerku Kosor pitali i da komentira izjave nekih od članova oporbe koji su rekli da koristi svaku priliku za "road trip", na što je ona rekla kako oporba ima samo jedan program, da kritizira, dok Vlada i dalje svaki dan - radi. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA