Pričao što ga je policija ispitivala: Prijeti mu tri godine zatvora

0
Policijska postaja Buje
Policijska postaja Buje

Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo povreda tajnosti postupka. Mladića se sumnjiči da se 3. prosinca, nakon što je pušten iz prostorija pritvorske jedinice PU istarske, sastao s dvojicom muškaraca, kojima je, unatoč primljenim upozorenjima o tajnosti izvida, svjesno odao činjenice koje je saznao  tijekom razgovora s policijskim službenicima.

Osim toga, tereti ga se da je dvojici muškaraca neovlašteno predočio zapisnik o ispitivanju u svojstvu osumnjičenika, čime je neovlašteno iznio sadržaj radnje prvog ispitivanja, koje je obavljeno u prostorijama državnog odvjetništva. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 9. prosinca u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Isti slučaj dogodio se u Senju prošlog mjeseca: Riječanka koja je bila pozvana na obavijesni razgovor kako bi se ustanovilo tko je kriv u kriminalnom slučaju oštećenja tuđe stvari ispričala je svom prijatelju detalje razgovora premda je znala  da je postupanje tijekom izvida tajno i da je odavanje tajne kazneno djelo. Time je prekršila tajnost postupka i ujedno Zakon o kaznenom postupku, koji za takav prekršaj predviđa kaznu zakona u trajanju do tri godine. (R.S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa