Najuspješnija godina u karijeri mladog kitesurfera Martina Dolenca

0
Martin Dolenc
Martin Dolenc

Martin Dolenc, mladi kitesurfer iz pomerskog daskaškog kluba Karkadur, ostvario je najuspješniju sportsku godinu do sada. U 2015. godini uspio je osvojiti Europsko prvenstvo koje se održavalo u Bozcaadi u Turskoj i Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održavalo u Gizzeriji u Italiji.

Martin, koji ima tek 15 godina, veliki je favorit za sljedeća dva europska i svjetska prvenstva. Ono čemu se najviše raduje, kako kaže, jesu Olimpijske igre mladih 2018. godine u Buenos Airesu. Martin će tamo nastupiti sa punih 18 godina, u konkurenciji sa ostalim 18, 17 i 16-godišnjacima.

Ogroman napredak Martin je ostvario u seniorskoj konkurenciji gdje je  završio kao deveti na Svjetskom prvenstvu između 70 seniora te kao sedmi na Europskom prvenstvu. Cilj mu je, kako kaže, ostati među prvih deset te se uspjeti izboriti za nastup na Olimpijskim igrama u Japanu, u Tokyu 2020. godine.

Martin također nastupa i u ISAF svjetskom kupu, a u finalu Svjetskog kupa u Abu Dhabiju na koji dolaze samo 20 najboljih Martin je u listopadu ove godine zauzeo odlično peto mjesto.

Svjetski seniorski ranking čine Svjetski kup plus Svjetsko i Europsko prvenstvo, gdje je Martin završio godinu na još boljem 3. mjestu.

ISAF svijetski kup 2016. započinje u prosincu ove godine u Melbourneu, gdje se mladi Dolenc trenutno nalazi. Prije navedene regate Martin će nastupit u prestižnom maratonu u Perthu, od Leightona do Lighthousea. Organizator je Red Bull, a broj je limitiran na 115 kitera te je odavno popunjen. Posljednja mjesta su prodana po cijeni od 700 dolara u humanitarne svrhe, dok je Martin Dolenc dobio "wild card" na osnovi ostvarenih odličnih rezultata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa