U Poreču obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

0
Druženje u prostorima Društva invalida Poreč
Druženje u prostorima Društva invalida Poreč

Osobe s invaliditetom iz Poreča, njihovi prijatelji, volonteri i gosti veselo su 3. prosinca obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom u prostorima Društva invalida Poreč u Vukovarskoj ulici.

Prisutne u Društvu invalida je pozdravio predsjednik Slavko Pušić naglašavajući raznolike aktivnosti i programe Društva, od razvijanja volonterstva, podržavanja akcije „Građani neba“ i organiziranja letova za članove Društva,  prijave na natječaj za osobne asistente, rad informatičke, kreativne i psihosocijalne radionice za članove te suradnju sa Zdravim gradom u održavanju terapijske grupe za osobe s invaliditetom, organizaciju jednodnevnih izleta i sportskih aktivnosti za članove te novogodišnju lutriju 2015. kupnjom koje svaki građanin podupire rad mobilnog tima Društva.

Pušić je posebno zahvalio Gradu Poreču na kontinuiranoj, višegodišnjoj potpori Društvu te iznimnoj podršci u 2015. godini u kojoj je Grad učinio velik iskorak financijskom potporom za nabavu kombi vozila, partnerstvom u pisanju projekta za RBA banku te osiguravanjem dodatnih sredstva za rad mobilnog tima. Zahvalio je i svim brojnim sponzorima Društva.

Prisutne je srdačno pozdravila zamjenica gradonačelnika Poreča Nataša Basanić Čuš prisjećajući se i osobnog uključivanja u osnivanje Društva 1998. godine, zajedno sa članovima Društva od kojih su mnogi i danas aktivni.  

- Ono zbog čega smo osnivali prvo Društvo invalida u našem gradu to je ono što je ova  udruga i postala – Društvo invalida Poreč je mjesto okupljanja, potpore osobama s invaliditetom, mjesto  zadovoljavanja  potreba i prava  i to u svom gradu, u neposrednoj u blizini svoga doma gdje je ta potpora najbliža i najdostupnija. Čestitam vam svima što ste Društvo prepoznali kao mjesto okupljanja, druženja, što ste energijom i entuzijazmom učinili Društvo invalida prepoznatljivim i vrijednim divljenja. Posebno čestitam predsjedniku Slavku Pušiću i tajnici Sandri Brečevac koji se ne boje novih izazova nego neprestano idejama i poticajima, s puno volje i snage, hrabrim koracima podupiru i predlažu nove programe. Njihova nastojanja uvijek iznova znače više posla i rada u Društvu ali i veću kvalitetu života svih osoba s invaliditetom u našoj zajednici i šire. Zato ću za kraj parafrazirati misao Margaret Mead i reći – Nikada ne treba sumnjati da mala grupa mijenja svijet jer je to jedino što ga ikada i mijenja, naglasila je zamjenica gradonačelnika te je svima zaželjela sretne božićne blagdane i puno lijepih trenutaka u okuženju bliskih osoba i najviše zdravlja tijekom 2016. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa