Fažana: Automobil s osam osoba sletio s ceste, dvije maloljetnice poginule

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se 29. studenog oko 00.05 sati dogodila na županijskoj cesti Pula-Fažana, smrtno su stradale dvije maloljetne djevojke:  Elena Đurić (16) iz Fažane i Francesca Šuran (17) iz Valbandona.

Nesreća se dogodila kada je Antonija Dabo (18) iz Marčane, kao mladi vozač upravljala automobilom Citroen, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola, iz smjera Fažane prema Puli. U zavoju u lijevo, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor i prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je vozilo sletjelo van kolnika i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao te se zaustavio većim dijelom na kolniku.

U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića. Dvije maloljetne djevojke su u nesreći smrtno stradale, tri maloljetnice u dobi od 16 i 17 godina i jedan maloljetnik star 15 godina teško su ozlijeđeni i zadržani u Općoj bolnici Pula, a vozačica i 17-godišnji maloljetnik lakše su ozlijeđeni.

Policijski službenici su zajedno s nadležnom državnom odvjetnicom obavili očevid na mjestu događaja, a za vrijeme trajanja očevida, cesta Fažana-Pula bila je zatvorena za sav promet do 3.30 sati. Tijela stradalih djevojaka prevezena su na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Protiv 18-godišnje vozačice iz Marčane podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestila je Policijska uprava istarska nakon očevida. Od ostalih stradalih četvero ih je iz Fažane a jedna maloljetnica je iz Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa