U srijedu predavanje o odvojenom prikupljanju otpada za mještane Banjola

0
Mobilno reciklažno dvorište
Mobilno reciklažno dvorište

Zelena Istra poziva mještane Banjola na edukativno predavanje o odvojenom prikupljanju otpada koje će se održati u srijedu 25. studenog u 18:30 sati u prostorima Društvnog doma Banjole, Čimulje 24.

Na predavanju će udruga Zelena Istra prezentirati novi sustav prikupljanja otpada "od vrata do vrata". Mještani će dobiti odgovore na mnoga pitanja kao što su: Zašto odvajati papir? Što se proizvodi od reciklirane plastike? Što je to mobilno reciklažno dvorište? Gdje odlagati glomazni otpad? Kako uštedjeti odvajanjem otpada?

Da bi potaknuli građane na kompostiranje, Komunalno poduzeće Med eko servis d.o.o. nagradit će prvih deset mještana besplatnim komposterima, dok će se ostali imati priliku pribilježiti za dodjelu besplatnih kompostera do isteka zaliha.

Navedene aktivnosti dio su pilot projekta odvojenog prikupljanja otpada prema modelu "od vrata do vrata" na području Općine Medulin koji je započeo u lipnju 2015. godine nabavkom i podjelom kanti i vreća za četiri vrste kućnog otpada te kompostera u naseljima Vinkuran, Vintijan, Valbonaša i Pomer, a sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt provode Općina Medulin i Komunalno poduzeće Med eko servis u suradnji s udrugom Zelena Istra.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa