Mladi rudar: Sporna snimka prikazana je iz kuta gostujućih navijača

0
Patrik Franković, predsjednik RU Mladi rudar
Patrik Franković, predsjednik RU Mladi rudar

Nakon nemilih događaja na subotnjoj utakmici između RU Mladi rudar i RK Moslavina, priopćenjem se oglasio Izvršni odbor RU Mladi rudar. „RU Mladi rudar oštro osuđuje bilo kakvo nasilje na sportskom terenu i izvan njega. Zbivanja koja su se odvijala pri kraju utakmice su za svaku osudu, jer takvom i sličnom ponašanju nije mjesto na sportskim terenima. Činjenica da incident nije izazvan od strane naših igrača, ne opravdava ponašanje pojedinaca našeg kluba i svi oni za koje se utvrdi da to zaslužuju, bit će kažnjeni prema mjerama koje odredi Disciplinska komisija Udruge.

Zbivanja na samom terenu su bila poprilično konfuzna i iako je u par navrata došlo do grubih startova, većina je članova obaju klubova pokušavala smiriti situaciju što im je nakon nekoliko minuta i uspjelo. Snimka koja je izazvala najveće reakcije i prema kojoj se dobije dojam da se radi o općoj tučnjavi prikazana je iz kuta gostujućih navijača, koji su bili smješteni na suprotnoj tribini potpuno odvojeni od ostatka publike i okruženi pripadnicima zaštitarske službe i policijom, koji su ih spriječavali u namjeri da uđu u teren.

Gostujući navijači su bili najavljeni kao potencijalni izazivači nereda od strane RK Moslavina i zbog te činjenice i činjenice da su dva tjedna prije ovih događanja isti izazvali nerede u Vidovcu, RU Mladi rudar je poduzeo mjere dodatnog osiguranja.

Na kraju koristimo priliku da se ispričamo svim istinskim ljubiteljima rukometa i sporta općenito i duboko vjerujemo kako nećemo biti svjedoci sličnih događaja u budućnosti i da će se o Labinu, Labinjanima i labinskim rukometašima govoriti samo u pozitivnom kontekstu. Svojim vjernim navijačima zahvaljujemo na sportskom navijanju i pozivamo ih da i dalje budu naš igrač više“, stoji u priopćenju Izvršnog odbora RU Mladi rudar.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa