NK Istra 1961 zbog vrijeđanja Bellea dobiva pisma isprike iz Splita

0

„Imam osjećaj ispričati se vašem igraču Henriju Belleu povodom sramotnog hukanja na subotnjoj utakmici vaše Istre i mog Hajduka“, napisao je u mailu upućenom NK Istra 1961 navijač Hajduka, Joško Gusić iz Splita, te nastavio:

„Volio bih da Henri zna da 98 posto navijača Hajduka nisu rasisti i iza toga čvrsto stojim. I oni što su hukali većina njih je to radila povedena nekolicinom budala koji to počnu raditi iz ludosti, a ni sami ne misle tako. Iskreno i duboko se ispričavam u svoje ime i uvjeren sam i u ime svih navijača splitskog kluba vašem igraču i neka bude siguran da Hajdukovi navijači nisu rasisti. Belleu želim uspješan rad i karijeru i neka se u Hrvatskoj osijeća sigurnim jer to i je. Pozdrav Istri iz sportskog Splita!“

Slično razmišlja i Ivan Volf, čije je pismo isprike također ovih dana došlo na adresu pulskog kluba.

„Javljam vam se zbog ovog slučaja koji je sramotan za hrvatski nogomet. Prvo masovna razbijanja i neredi diljem Europe naših "navijača", a sad i rasizam. Jednom riječju, sramota. Mislio sam da su navijači Torcide civilizirani i normalni (da neće ovakve scene pravit), ali izgleda da su i "navijači" BBB i Torcide potpuno isti. Čim se netko razlikuje od nas, odmah nastupa vrijeđanje i neprihvaćanje. Jako osuđujem takve učestale ispade naših "navijača". Za mene se oni teški zločinci i zaslužuju zatvor na puno godina. Ne razlikuju se previše od pravih zločinaca. Nešto se sad mora poduzeti jer izgleda da će se ovo sve češće događati.

Eduardo da Silva nije Europljanin pa su njega prihvatili kao našega, Sammira također... i sad slučaj Bellea. Sramota. Bez teksta me ostavljaju. Umjesto da prihvate čovjeka kao svojega, daju mu podršku, oni pljuju po njemu. HNS-u je bolje da isprazni tribine budućih tekmi nego da se ovo događa. Mora se reagirat sad. Više se ne smije čekat.

A ja Belleu dajem punu podršku i nek se neda. Takvi koji se izdvajaju iz našeg društva, imaju uvijek simpatije kod mene i veliku podršku. Samo neka se bori za Istru i pruža maksimum od sebe. Vidim da je veliko pojačanje prema ovim zadnjim utakmicama protiv Dinama i Hajduka i neka samo tako nastavi. Sve najbolje mu želim u NK Istri i u karijeri uopće“, napisao je Ivan Volf. (D.Ć.)

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa