Nacionalni park Brijuni: Sprema se smjena ravnatelja Eduarda Kolića?

0
Eduard Kolić u društvu bivše premijerke u kolovozu 2010. godine (Foto: Večernji list)
Eduard Kolić u društvu bivše premijerke u kolovozu 2010. godine (Foto: Večernji list)

Rošade u državnim službama i drugim državnim institucijama nakon što je Kukuriku koalicija preuzečla vlast se nastavljaju. Posljednja izmjena u jednoj od takvih ustanova dogodila se 22. veljače kada je ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy donijela je rješenje kojim je imenovala novog predsjednika i članove Upravnog vijeća Javne ustanove Nacionalni park Brijuni.

Tu će dužnost obnašati Ratomir Ivičić, bivši ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni i aktualni direktor tvrtke Brijuni Rivijera. Uz njega u novom Upravnom vijeću JU NP Brijuni sjedit će dr. sc. Elvis Zahtila, Siniša Kukić, Mirjam Katulić i Mladen Macan. Ivičić je novinarima izjavio da će prva sjednica Upravnog vijeća biti idućeg tjedna te da će se na tom sastanku razmatrati izvješće o ostvarenju godišnjeg programa zaštite, očuvanja, promicanja i korištenja Nacionalnog parka Brijuni, kao i izvješće o ostvarenju plana razvoja i financijskog plana Javne ustanove Nacionalni park Brijuni. Ivičić i kolege će zatražiti od vodstva nacionalnog parka plan razvoja, rada i poslovanja Javne ustanove za 2012. godinu.

No, ono što je u cijeloj toj priči vrlo indikativno jest činjenica što je Ratomir Ivičić upravo postao ključni čovjek koji će naredne četiri godine nadzirati rad ustanove kojoj je do osam godina unazad bio na čelu. Tada je preuzeo funkciju direktora tvrtke Brijuni Rivijera koji je do Ivičićevog dolaska vodio sadašnji ministar turizma Veljko Ostojić. Nakon što je Ivičić napustio otočje, na mjesto direktora Javne ustanove NP Brijuni ga je naslijedio Eduard Kolić za koji mnogi tvrde da je bio blizak HDZ-ovoj vlasti.

Iz neslužbenih, ali vrlo pouzdanih izvora bliskim Vladi RH, doznajemo da je upravo to početak odlaska Kolića s mjesta prvog čovjeka Brijuna. Koliću naime, u Zagrebu sputavaju loše poslovanje ustanove kao i netransparentno ulaganje u adaptaciju vila i hotela na Velom Brijunu. Po svemu sudeći Eduard Kolić bi trebao uskoro biti smijenjen te bi se vratio na prijašnje radno mjesto. Tako bi Kolić na Brijunima radio na kontroli demografske slike jelena, zebri te pauna i drugih životinja. (Bruno Cettina)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

INSTALATER/INSTALATERKA GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

Do: 12.03.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR/KA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA PRIRODNE KOZMETIKE

Do: 30.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA