Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u porečkom Domu

0
U porečkom Doma za starije i nemoćne osobe njeguje se volonterstvo i međugeneracijska solidarnost,
U porečkom Doma za starije i nemoćne osobe njeguje se volonterstvo i međugeneracijska solidarnost,

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, predstavnici Grada Poreča – zamjenici gradonačelnika Nataša Basanić Čuš, Nadia Štifanić Dobrilović i Loris Peršurić, te savjetnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić, posjetili su porečki Dom za starije i nemoćne, te korisnicima čestitali njihov dan. Čestitkama seniorima i svečanosti pridružili su se i članovi Upravnog vijeća Doma Lino Dobrila, te Franc Dobrilović.  

Dobrodošlicu gostima na prigodnoj svečanosti zajedno s korisnicima, zaželjeli su ravnatelj Doma Mario Laković i stručna voditeljica Sandra Ćakić Kuhar, te djelatnici. Laković je podsjetio kako je ovaj datum ujedno i obljetnica otvorenja ove ustanove koja već bilježi osam godina neprekidnog djelovanja.

-Na današnji dan trebamo se prisjeti što se svi vi u svojoj mladosti i produktivnim godinama, sa puno entuzijazma i energije sagradili u naš grad i hvala vam na tome. Želim da uživate u ovom Domu koji je Grad Poreč sagradio za vas da budete okruženi prekrasnim osobljem, da budete okuženi svojim obiteljima, da se danas dobro zabavite i da se ponovno sretnemo iduće godine, rekla je dogradonačelnica Basanić Čuš.

Čestitkama se pridružila i Štifanić Dobrilović, obrativši se na talijanskom jeziku i rekla kako bi ovaj Dan trebalo biti svaki dan i da se svaki dan sjetimo starijih osoba.

Za prigodni program pobrinula se dramska skupina koja djeluje u Domu izvedbom vlastitog igrokaza, a nakon službenog dijela programa druženje se nastavilo uz zakusku i glazbu muzičara volontera koji nastupaju u Domu, uz čiju su svirku neki i zaplesali.  

U porečkom Doma za starije i nemoćne osobe posebno njeguju volonterstvo i međugeneracijsku solidarnost, a uz brojne volontere među kojima ima dosta mladih uskoro dolaze i dvije volonterke iz inozemstva koje će narednih mjeseci u Domu pomagati u sklopu projekta koji se provodi se uz financijsku podršku Europske komisije. Projekt je započet lani početkom listopada kada su stigle dvije volonterke iz Austrije i Španjolske, a nakon što su uspješno završile svoj volonterski „staž“projekt se nastavlja i ove godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa