Bivša upravna zgrada Prvomajske propada zbog nemara vlasnika

0
Nekadašnja upravna zgrada Prvomajske u Raši
Nekadašnja upravna zgrada Prvomajske u Raši

Hrpe smeća i razbijenog stakla, razbijene boce, išarani zidovi, opušci... tako danas izgleda unutrašnjost nekadašnje upravne zgrade Prvomajske u Raši. Ta je zgrada već godinama jedno od najčešćih okupljališta raške mladeži, koji u nju lako mogu ući jer su vrata uvijek otvorena, a odnedavno su i razbijena. Baš kao i većina prozora.

S obzirom da je potpuno devastirana, zgrada predstavlja opasnost upravo za te mlade koji je koriste kao mjesto za druženje i noćno opijanje. Da se znaju popeti i na krov, dokazuju brojni grafiti koji koji se tamo nalaze. Stoga je pravo čudo, da do sada nije bilo većih slučajeva ozlijeđivanja.

Svjesna problema, još prije godinu dana raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein inicirala je prvi sastanak u tvrtki Hypo Alpe Adria Poslovodstvo u Zagrebu, koja je vlasnik ove zgrade. Kao odgovorna čelnica Općine, upozorila je vlasnike da su njihovi objekti postali opasni, prvenstveno za mlade, te je prije dva mjeseca dobila obećanja iz tvrtke da će se urgentno intervenirati i zatvoriti ulaze u zgradu, no konkretne reakcije još nema.

"Nažalost, zgrada nije naša pa i ovako javno apeliramo na odgovornost vlasnika. Jer, valjda bi svaki vlasnik nekretnine trebao znati što se događa s njegovim objektima te povesti računa barem o tome da isti ne ugrožavaju sigurnost građana, posebno ako se nalaze u središtu nekog naselja. Odavno su odgovorni trebali obići teren i učiniti sve da spriječite neželjene posljedice", istaknula je načenica na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća. (Tekst i foto: Danijela Bukvić)

Unutrašnjost zgrade potpuno je devastirana
Unutrašnjost zgrade potpuno je devastirana

Mladi se penju i na krov zgrade
Mladi se penju i na krov zgrade

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa