U Umag stižu velike teniske svjetske zvijezde

0
Svjetsko tenisko natjecanje veterana od 21. rujna do 4. listopada
Svjetsko tenisko natjecanje veterana od 21. rujna do 4. listopada

Od 21. rujna do 4. listopada u Umagu će se održati 2015 Super-Seniors World Team & Individual Championships, veliko svjetsko tenisko natjecanje veterana, koje će okupiti najbolje tenisačice i tenisače iz cijelog svijeta i to u četiri dobne podskupine (65+ do 85+). Prije tri godine Istra se već dokazala kao domaćin ovog velikog seniorskog teniskog turnira, a ovogodišnje prvenstvo u Umagu će se održati uz određene izmjene u dobnim kategorijama.

U ekipnom dijelu natjecanja od 21. do 26. rujna očekuje se nastup oko 130 reprezentacija iz cijelog svijeta (oko 700 igrača iz 40 zemalja), a u pojedinačnom natjecanju od 27. rujna do 4. listopada oko 600 igrača. Da na ovom velikom i zahtjevnom sportskom događaju sve funkcionira bez zastoja pobrinut će se ekipa predvođena Petrom Mirićem, predsjednikom Hrvatskog teniskog saveza veterana, koji će na SP-u obavljati dužnosti predsjednika Organizacijskog odbora i direktora natjecanja.

“Bez obzira na to što je organizacija zahtjevna, možda će nam biti lakše, jer smo 2012. stekli velika iskustva. ITF, partneri i igrači  tada su bili zadovoljni, posebno kad se ima na umu da je smo bili domaćini najbrojnijeg do tada održanog Svjetskog prvenstva”, pojasnio je Petar Mirić, dodajući da je u organizaciju uključeno ukupno stotinjak ljudi.

Ovogodišnje izdanje Super-Seniors World Team & Individual Championships odvijati će se paralelno na ukupno 61 teniskom terenu, a najviše mečeva igrat će se na 13 terena centra Stella Maris te na 20 terena Umag Tennis akademije i Istraturistova turističkog naselja Polynesia. Dodatni tereni bit će pripremljeni u teniskim centrima Umag (6 terena), Punta (8 terena), Jezero (3 terena) i Park (6 terena). Sve mečeve biti će moguće pratiti uživo na web stranicama Hrvatskog teniskog saveza veterana www.htsv.hr .

Hrvatsku će na ekipnom Svjetskom prvenstvu zastupati četiri muške ekipe u četiri kategorije, koje će predvoditi kapetani, proslavljeni igrači Nikica Nadali i Kamilo Keretić. Uzbudljivo će biti i u pojedinačnoj konkurenciji, u kojoj se natječe veliki broj jakih igrača i igračica koji su nastupali na ATP i WTA turnirima, u reprezentativnim natjecanjima i na Grand Slam turnirima, kao što su primjerice Heidi Eisterlehner, Karry Ballard, Peter Pokorny, King Van Nostrand i mnogi drugi.

Umag će sljedeće godine u svibnju biti domaćin još jednog svjetskog prvenstva, ovaj put u kategoriji Young-Seniora (35-45 godina), a Hrvatski tenis savez i Hrvatski teniski savez veterana nadaju se da će Umag dobiti i organizaciju sljedećih svjetskih prvenstva sve do 2020. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa