Zaklada za poticanje partnerstva donirala 100 tisuća kuna Oazi iz Rovinja i Centru za građanske inicijative Poreč

0

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u 2012. godini nastavlja svoje aktivnosti započete u ranijim godinama i svojim nesebičnim doprinosom pomaže građanske inicijative, udruge i ostale neprofitne organizacije kroz razne oblike potpore. Tako su 21. veljače u prostorijama Zaklade u Puli potpisani Ugovori s korisnicima institucionalne potpore u iznosu od 100.000,00 kuna. Potpore su potpisane sa Humanitarnom udrugom Oaza iz Rovinja i Centrom za građanske inicijative Poreč iz Poreča.

Obje udruge za cilj svojeg djelovanja pri civilnom društvu imaju promoviranje ljudskih i građanskih prava i sloboda kao nužnih preduvjeta demokratizacije društva i sredine u kojoj žive i djeluju. Potpore su prvi puta dodijeljene Udruzi Oaza i Centru za građanske inicijative Poreč 2009. godine, putem natječaja. Potporama se pomaže udrugama u njihovom svakodnevnom funkcioniranju i podmirenju stalnih troškova poslovanja.

Prema natječaju koji je raspisan 2009. godine, pravo na godišnju potporu od 50.000,00 kuna godišnje svaka od udruga ima pravo u naredne tri godine, do 2012. godine. Unutar tri godine Humanitarnoj udruzi Oaza iz Rovinja i Centru za građanske inicijative Poreč dodijeljeno je po 150.000,00 kn.

Predsjednica Humanitarne udruge Oaza, Eva Husak Bačac i zamjenica koordinatorice Centra za građanske inicijative Poreč, Nataša Belac osvrnule su se na važnost ovakve potpore za svakodnevno funkcioniranje udruga. Institucionalne potpore se koriste za pokrivanje troškova tzv. hladnog pogona - režije, plaće zaposlenika, uredski materijali.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je s dodjelama institucionalne potpore započela 2009. godine, kada je potporu putem natječaja dobila Udruga ZUM i Zelena Istra. U tri godine dodjeljeno im je po 150.000,00 kuna ili 300.000,00 kuna ukupno. Zadnja isplata je bila u 2011. godini. Zajedno sa Humanitarnom udrugom Oaza i Centrom za građanske inicijative Poreč, ukupna institucionalna potpora koju je Zaklada pružila iznosi 600.000,00 kuna, stoji u priopćenju Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, kojeg potpisuje ravnateljica Kristina Bulešić Stanojević.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa