Kajin Jergoviću: Zašto tako hrabra osoba nije branila svoje Sarajevo?

0
Damir Kajin
Damir Kajin

„Miljenko Jergović, koji mene naziva uplašenim fašistom, morao bi nam najprije objasniti zašto je jedna tako hrabra osoba pobjegla iz rodnog Sarajeva. Ja fašistom neću nazvati ni kukavicu koja nije spremna braniti svoj dom“, kazao je predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin na konferenciji za novinare održanoj 26. kolovoza u Puli na kojoj se, među ostalim, osvrnuo i na medijske prozivke književnika Miljenka Jergovića zbog izjava o migrantima iz Sirije.    

Kajin kaže da se trudi shvatiti Jergovića, ali su mu u ovom trenutku mnogi bliži James Cameron, koji Veliku Britaniju brani u tunelu ispod La Manchea i Angela Merkl koja govori da su migranti veći problem od grčke krize.

„Kako to da svi koji napuštaju Siriju, a Sirijaca među njima ima možda 10 posto, imaju po 10 tisuća eura u džepu, a riječ je o ljudima između 16 i 46 godina? Ja sam uvjeren da u ovom trenutku 99 posto građana ove bankrotirane Hrvatske nema 10 tisuća eura. Znači, riječ je o političkom, a ne samo humanitarnom problemu i vrijeme je da to shvate i prvi ljudi ove države. Zbog svega ovoga Njemačka će u BiH, Kosovo, Srbiju i Makedoniju vratiti 50 tisuća njihovih azilanata. Suočeni smo s još jednom krizom pored gospodarske i ta će kriza rezultirati i ukinućem Shengena“, kaže Kajin.

Na upit hoće li tužiti Jergovića odgovorio je da još nikoga nikada nije tužio, ali da će razmisliti hoće li se ipak odlučiti na taj korak.

Na konferenciji za novinare je također nemilice opleo po IDS-u i medijskom prostoru u Istri.

„Način na koji funkciora medijski prostor Istre nedvosmisleno pokazuje da IDS kontrolira Glas Istre, a SDP Novi list. Najbolje je to do izražaja došlo jučer u 11 sati na portalu Glasa Istre Sponza kaže „IDS ne ide SDP-om“; u 14.40 sati na portalu Novog lista Miletić „nismo odbili koaliciju s SDP-om“. Bit će da su prvacima IDS-  zaprijetili sa slikama na kojima se vidi kako „šmrču“ ili s „papirima“ o njihovom pretvaranju javnog u privatno“, kaže predsjednik ID-a.

Smatra da u IDS nije u usamljen u zlouporabama vlasti, nego ga SDP prati, a kao primjer naveo je Grad Umag, u kojemu je ova stranka na vlasti.

„Zbog hira njihovih političara ovih je dana s gradskog računa skniuto 16,4 milijuna kuna, a uskoro će biti još toliko i to sve zbog činjenice da su se gospoda poigravala pojedincima izigravši na kraju porezne obveznike Grada. To je za ostavku i prijevremene izbore“, zaključio je Damir Kajin. (Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa