Iz prevrnutog broda pomorska policija spasila sedam Nijemaca

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Za dvije njemačke obitelji, koje ovog ljeta borave u Medulinu, godišnji odmor mogao je imati nesretan kraj, no zahvaljujući hrabrosti i profesionalnosti policijskih službenika pulske Postaje pomorske policije, njemački turisti moći će nastaviti uživati na svojem ljetovanju.

Naime, dvojica policijskih službenika pomorske policije obavljali su jučer, sa službenim plovilom P-318, redovnu ophodnju morem u medulinskom akvatoriju, kada su oko 11.10 sati, kod rta Franina uočili prevrnuto plovilo i osobe kako plivaju u moru. U moru se nalazilo sedam državljana Njemačke, pet odraslih osoba i dvoje djece, 54-godišnjak, 53-godišnjakinja, 48-godišnjak, dvije 18-godišnjakinje, 13-godišnjakinja i 11-godišnjak. Dvojica policijskih službenika izvukli su iz mora svih sedam njemačkih državljana te su ih utoplili dekama, dali im napitke i pružili im svu potrebnu pomoć. 

Kada su se njemački državljani dovoljno oporavili, ispričali su policijskim službenicima da su tog jutra iznajmili plovilo u Medulinu te su se uputili prema rtu Kamenjak na kupanje. Nakon pola sata vožnje, dolaskom do rta Franina, uočili su jake valove, no nisu stigli na vrijeme reagirati, već su se zabili u prvi, a potom i u drugi val. Plovilo se napunilo vodom i prevrnulo, a njemački turisti upali su u more i počeli mahati kako bi dozvali pomoć. Tada su ih uočili policijski službenici, koji su odmah, profesionalno i prisebno, odradili zahtjevan posao i sami izvukli svih sedam osoba iz mora.

U samoj pomorskoj nezgodi nitko od sedam državljana Njemačke nije ozlijeđen te su ih policijski službenici sa službenim plovilom prebacili do lučice u Medulinu kako bi se turisti mogli presvući u suhu odjeću, a potom na miru obaviti službeni razgovor s policijom na okolnosti same nezgode.

Postupanje policijskih službenika Postaje pomorske policije Pula dokazuje još jednom da je primarna zadaća policije biti na usluzi građanima i brinuti o sigurnosti, kako hrvatskih građana, tako i naših stranih gostiju, koji iz godine u godinu svojim odabirom Hrvatske za ljetovanje potvrđuju da je riječ o privlačnoj, ali i sigurnoj turističkoj destinaciji, priopćeno je iz PU istarske.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa