Buzet kreće u projekt jačanja dijaloga između Grada i poduzetnika

0
Mirando Mrsić i Siniša Žulić
Mirando Mrsić i Siniša Žulić

Gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić potpisali su 27. srpnja  u Zagrebu Ugovor za projekt "InCity – uspostava bipartitnog odnosa u socijalnom dijalogu između lokalne samouprave i poduzetnika Grada Buzeta".

Projekt je odobren u sklopu natječaja Europskog socijalnog fonda, „Jačanje socijalnog dijaloga – faza II“, a iznos od 559.760,00 kuna biti će u stopostotnom iznosu financiran iz navedenog natječaja.

Cilj projekta je uspostava učinkovitog i održivog socijalnog dijaloga između predstavnika lokalne vlasti Grada Buzeta i poduzetnika, u svrhu stvaranja participativnog odnosa u kreiranju i donošenju mjera za poticanje poduzetništva te jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta svih razina uključenih dionika.

- Grad Buzet ovim projektom nastavlja programe poticanja i suradnje s našim poduzetnicima, koji su u posljednjih nekoliko godina dali izuzetnon dobre rezultate. Cilj je predstavnike gospodarstva još više uključiti u procese stvaranja i donošenja proračuna, pogotovo dijela koji se tiče poticanja razvoja poduzetničkih aktivnosti, kako bi Buzet i u budućnosti ostao grad s vrlo niskom stopom nezaposlenosti i mjesto s povoljnim poslovnim okruženjem za sve one koji na području našega grada u budućnosti žele investirati u svoje poslovanje – rekao je Siniša Žulić, gradonačelnik Grada Buzeta.

Radi učinkovitije uspostave socijalnog dijaloga u prvoj će se fazi održat će se niz savjetovanja, predavanja i edukacija renomiranih stručnjaka u raznim područjima. Također, projektom je predviđeno novo zapošljavanje osobe koja će aktivno provoditi implementaciju ključnih aktivnosti te raditi na učinkovitoj komunikaciji s ključnim dionicima i ciljanim skupinama, pripremati materijale za okrugle stolove i sudjelovati u provedbi analiza.

- Ovakvi programi sigurno će pripomoći razvoju svih regija u nastojanjima da sačuvaju svoju raznolikost i potaknu razvoj socijalnog poduzetništva na svim razinama. Vjerujem da će rezultati ovih projekata utjecati na daljni razvoj partnerskih odnosa te potaknuti sve sudionike socijalnog dijaloga da svojim aktivnim doprinosom razvijaju kontinuitet i održivost socijalnog dijaloga – istaknuo je prigodom potpisivanja ugovora ministar Mirando Mrsić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa