Udruga Ruka šapi krivo optužila Miletića pa se ispričala

0
Udruga Ruka šapi ima zemljište za izgradnju Azila za životnje
Udruga Ruka šapi ima zemljište za izgradnju Azila za životnje

Nakon što je gradonačelnik Pule Boris Miletić na svom službenom Facebook profilu objavio presliku ugovora između Grada Pule i Udruge „Ruka šapi“ o davanju na uporabu 3.146 četvornih metara gradskog zemljišta za izgradnju prihvatilišta za napuštene životinje, ova udruga za zaštitu životinja ispričala se javnosti.     

Da podsjetimo, Udruga „Ruka šapi“ prije nekoliko dana se oglasila priopćenjem kako još uvijek nemaju ugovor s Gradom o davanju na uporabu gradskog zemljišta za izgradnju prihvatilišta za napuštene životinje, na što su odmah reagirali iz Grada Pule tvrdeći da je „između Grada Pule i udruge Ruka šapi još 28. svibnja 2013. godine potpisan ugovor o uporabi zemljišta za potrebe uređenja prihvatilišta za napuštene životinje. Bez naknade i na vrijeme od 10 godina“.

Nakon što su u javnosti ponovo potencirane sumnje u nepostojanje ugovora, gradonačelnik Boris Miletić je svom Facebook profilu objavio i presliku ugovora

Protisnuta argumentima Udruga „Ruka šapi“ se na kraju ispričala zbog krive optužbe pravdajući se da je u lipnju 2014. godine došlo do promjene u vodstvu Udruge Ruka šapi. „Tada je odrađena predaja svih papira i dokumenata vezanih za Udrugu. Međutim, ugovora o dodjeli zemljišta nije bilo. Obzirom da je broj napuštenih životinja u Puli jako velik, obzirom na broj dojava i poziva koje dobivamo na dnevnoj bazi za preuzimanje životinja koje nemamo gdje smjestiti te uzevši u obzir činjenicu da iz dana u dan pretačemo iz šupljeg u prazno kako bismo smjestili što više potrebitih životinja, odlučili smo se obratiti javnosti i objasniti situaciju sa obećanim zemljištem i planiranim azilom. Nakon poslanog službenog dopisa, doznajemo da ugovor ipak postoji te je sklopljen 28. svibnja 2013. godine. Više od dvije godine bili smo uvjereni da ugovora nema. Da smo znali da ugovor ipak postoji, svakako ne bismo poslali navedeni dopis.. Nećemo nikoga kriviti niti upirati prstom u nekoga, bitno je da ugovor postoji te da uskoro možemo krenuti sa izgradnjom azila“, poručili su iz Udruge te se ispričali svima koje su „prozvali ili povrijedili na neki način“.

„Također, želimo zahvaliti gospodinu Borisu Miletiću na brzoj reakciji po pitanju predočenja traženog ugovora te svima koji su pomogli da se ovaj čudni nesporazum što prije razriješi“, stoji u priopćenju Udruge. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa